Άμυνα – Διπλωματία

Blinken (YΠΕΞ ΗΠΑ): Σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα η Τουρκία

Blinken (YΠΕΞ ΗΠΑ): Σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα η Τουρκία
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Blinken, επανέλαβε ότι στηρίζει το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Στο θέμα της Τουρκίας και στην ανάγκη σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken, κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Τόνισε ότι η στάση που θα πρέπει να διαμορφωθεί έναντι της Τουρκίας θα πρέπει να είναι κοινή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
O Anthony Blinken σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι μεν σημαντικός εταίρος αλλά και χώρα που δημιουργεί προβλήματα και πρόσθεσε ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να παραμείνει στη Δύση.
Ο επικεφαλής του State Department άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Τέλος, ο κ. Blinken επανέλαβε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, με τη συμμετοχή και την στήριξη των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης