Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βέλη Akar κατά Ελλάδας: Μην προκαλείτε ένταση - Μην χρησιμοποιείτε απειλητική γλώσσα - Αυτό δεν οδηγεί πουθενά με την Άγκυρα

Βέλη Akar κατά Ελλάδας: Μην προκαλείτε ένταση - Μην χρησιμοποιείτε απειλητική γλώσσα - Αυτό δεν οδηγεί πουθενά με την Άγκυρα
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Ελλάδα καλλιεργεί την ένταση και χρησιμοποιεί προκλητική ρητορική
Σχετικά Άρθρα
Σε κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής κατά της Ελλάδας προχωρά η Τουρκία παρά το γεγονός ότι έχουν επανεκκίνηση οι διερευνητικές επαφές με τον επόμενο γύρο να αναμένεται στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα.
Τη σκυτάλη από τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, έλαβε σήμερα (11/2/2021), ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Hulusi Akar, o οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για καλλιέργεια κλίματος έντασης αλλά και για χρήση απειλητικής γλώσσας.
«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει μακριά από την ένταση, να σταματήσει να χρησιμοποιεί απειλητική γλώσσα, να καταλάβει ότι αυτό δεν θα πάει πουθενά με την Άγκυρα», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
​Ο ίδιος σημείωσε είτε πρόκειται για Κύπρο, Αιγαίο ή Μεσόγειο, η προσδοκία της Τουρκίας προς τα τρίτα μέρη είναι να είναι αντικειμενικά και να αξιολογούν τα προβλήματα στο πλαίσιο της λογικής.

Στο βάθος... επεισόδιο

Παράλληλα, ο Akar αναφέρθηκε και στις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει ακόμα και για επεισόδιο.
«Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο.

Να κάνετε συναντήσεις.
Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων, ή σε απόσταση 3 ή 5 χιλιομέτρων.
Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργού, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων.
Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας αλλά και στο πάγιο αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.
«
Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζουν στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής.
Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν» επεσήμανε και συνέχισε λέγοντας «Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα.
Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά.
Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας.
Πως θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου.
Δεν είναι δυνατόν αυτό.
Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.
Οι Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις.
Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική.
Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης