Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Απογοήτευση στην Ελλάδα από την άρνηση Putin

Yeni Safak: Απογοήτευση στην Ελλάδα από την άρνηση Putin

Πώς αποτιμά η τουρκική εφημερίδα την άρνηση Putin για την παρουσία του στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας

Απογοήτευση προκαλεί στην Αθήνα η αρνητική απάντηση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για την έλευσή του στην Ελλάδα, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.
Κληθείς να απαντήσει σχετικά με την ελληνική πρόσκληση στον Putin για την παρουσία του στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2021 ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskοv δήλωσε ότι, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Αθήνα.

«Στο άρμα των ΗΠΑ»

Σύμφωνα με τη Yeni Safak η αρνητική απάντηση του Ρώσου προέδρου αιτιολογείται από την «πρόσδεση της Αθήνας στο άρμα των ΗΠΑ με την παραχώρηση μίας ακόμη βάσης σε ελληνικό έδαφος».
«Τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι τεράστια και φτάνουν ακόμη και σε μία σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας και δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα», αναφέρουν ελληνικά δημοσιεύματα τα οποία επικαλείται η Yeni Safak.
Όσον αφορά στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, η Αθήνα έχει επίσης προσκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron και τον Πρίγκιπα Charles από τη Μεγάλη Βρετανία ως εκπροσώπους χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης