Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Celik (Τουρκία): Αν η Ελλάδα επιθυμεί διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να φέρει μαζί όλους τους φακέλους

Celik (Τουρκία): Αν η Ελλάδα επιθυμεί διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να φέρει μαζί όλους τους φακέλους
Εφ’ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις ζήτησε η Τουρκία, διά στόματος Celik
Την Ελλάδα «έδειξε» για άλλη μία φορά ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Omer Celik, για το ναυάγιο στις μέχρι τώρα συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας πως αν η Ελλάδα επιθυμεί διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να φέρει μαζί όλους τους φακέλους – κάτι που φανερώνει την πρόθεση της Άγκυρας να ξεδιπλώσει τις μαξιμαλιστικές της θέσεις για μια σειρά από ζητήματα, π.χ. αποστρατικοποίηση, και όχι μόνο για την οριοθέτηση ΑΟΖ.
Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, υπό την προεδρία του Recep Tayyip Erdogam, ο Omer Celik, σε ερώτηση σχετική με το πού βρίσκονται οι διερευνητικές, απάντησε ότι «ο μηχανισμός των επαφών δεν λειτουργεί αποτελεσματικά», καρφώνοντας την Ελλάδα.
«Η Αθήνα κατηγορεί την Τουρκία, αλλά οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν όταν η Ελλάδα έφυγε από το τραπέζι πριν από χρόνια.
Αν η Αθήνα επιθυμεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε ειλικρινά λύση, θα πρέπει να φέρει μαζί όλους τους φακέλους.
Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ διερευνητικές συνομιλίες για να συζητήσουμε ένα μόνο ζήτημα.
Κι η Ελλάδα αυτό το εκμεταλλεύεται» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.
Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες αν θέλει να βρει πόρτα ανοιχτή για διαπραγματεύσεις, επεσήμανε ο Celik.
Αναφορικά με τον Ersin Tatar ανέφερε ότι οι πολιτικές θέσεις που εξέφρασε ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Τουρκοκυπρίων «δείχνουν μια νέα και πολύ θετική περίοδο για την υπόθεση της Κύπρου».
Σχετικά με τους S400, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ότι οι δοκιμές συνεχίζονται και πως η χρήση του πυραυλικού αυτού συστήματος είναι υποχρέωση της Τουρκίας για την ασφάλειά της.
Υποστήριξε ότι δεν είναι μια κατάσταση που είναι ασυμβίβαστη με την συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.
Για τον Γάλλο Πρόεδρο Macron ανέφερε ότι «η Γαλλία χρησιμοποιεί την γλώσσα της ακροδεξιάς.
Κατά καιρούς ο Macron λέει “προειδοποίησα τον Erdogan”.
Καμιά από αυτές τις φράσεις δεν είναι αλήθεια.
Ποτέ δεν μπόρεσε ο Μacron να κάνει κάτι τέτοιο και δεν μπορεί.
Πρόκειται για ακροδεξιό σενάριο» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης