Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Spiegel: Προς αναζωπύρωση της σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας - Νέα αποστολή για το Oruc Reis

Spiegel: Προς αναζωπύρωση της σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας - Νέα αποστολή για το Oruc Reis
Νέα κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο βλέπει ο γερμανικός Τύπος
Η διαφαινόμενη νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά με φόντο τη νέα αποστολή του Oruc Reis, αλλά και το άνοιγμα των Βαρωσίων στα συμφραζόμενα των τουρκοκυπριακών εκλογών βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, σύμωνα με τη Deutsche Welle.
«Η Τουρκία βγάζει εκ νέου ερευνητικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, που σημειώνει: «Η απόφαση αυτή ενδέχεται να αναζωπυρώσει τη σύγκρουση με τους Έλληνες: η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό της πλοίο Oruc Reis σε νέα αποστολή στα διαφιλονικούμενα νερά της Μεσογείου».
Όπως παρατηρεί το γερμανικό περιοδικό, «μόλις είχε αρχίσει να διαφαίνεται ελαφρά αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Τώρα όμως η Άγκυρα βγάζει και πάλι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο.
Το ερευνητικό πλοίο θα βρίσκεται εκεί από σήμερα μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το τουρκικό πολεμικό ναυτικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Oruc Reis θα κινηθεί νοτίως του ελληνικού νησιού Καστελόριζο και θα συνοδεύεται από δυο ακόμη πλοία».
Κατά την αποχώρηση του ερευνητικού πλοίου προ εβδομάδων από τα διαφιλονικούμενα νερά, ο Ερντογάν είχε πει ότι έτσι δίνεται μια ευκαιρία στη διπλωματία, υπενθυμίζει το Spiegel.
«Την ίδια ώρα όμως η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι το Oruc Reis αποσύρεται μόνο για εργασίες συντήρησης και πως στη συνέχεια θα επέστρεφε στην περιοχή».
H γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk σημειώνει στην ιστοσελίδα της ότι η απόφαση ενδέχεται να κλιμακώσει τη διαμάχη μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου για τα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης