Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αίγυπτος: Τύμπανα πολέμου μετά το πράσινο φως της Bουλής στον πρόεδρο El-Sisi, για επέμβαση στη Λιβύη

tags :
Αίγυπτος: Τύμπανα πολέμου μετά το πράσινο φως της Bουλής στον πρόεδρο El-Sisi, για επέμβαση στη Λιβύη
Η απόφαση λήφθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του El-Sisi με Λίβυους φυλάρχους στο Κάιρο, οι οποίοι κάλεσαν τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ακεραιότητα της Λιβύης και της Αιγύπτου
H Bουλή της Αιγύπτου έδωσε μετά από ειδική ψηφοφορία σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου, το «πράσινο φως» στον πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη.
Όπως μεταδίδει η αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram, το άρθρο 152 του αιγυπτιακού συντάγματος, δηλώνει ότι «ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ο ανώτερος ηγέτης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν μπορεί να κηρύξει πόλεμο ή να στείλει τις Ένοπλες Δυνάμεις εκτός των συνόρων της χώρας για στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και να λάβει την έγκριση των δύο τρίτων του κοινοβουλίου».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η αιγυπτιακή βουλή ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και η ηγεσία τους έχουν την άδεια να αποφασίσουν τη χρονική στιγμή και τον τόπο για να προστατεύσουν τη χώρα ενάντια σε απειλές, κάνοντας λόγο για τρομοκρατικά στοιχεία και πολιτοφυλακές.
Η απόφαση λήφθηκε λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του el-Sisi με Λίβυους φυλάρχους στο Κάιρο, οι οποίοι κάλεσαν τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν για να προστατεύσουν την εθνική ακεραιότητα της Λιβύης και της Αιγύπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης