Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουλάχιστον 13.000 Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία έχουν φτάσει στη Λιβύη από το Δεκέμβριο του 2019

tags :
Τουλάχιστον 13.000 Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία έχουν φτάσει στη Λιβύη από το Δεκέμβριο του 2019
Λιβύη: 13.000 Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία έχουν φτάσει στη Λιβύη από τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο
Λιβύη: 13.000 Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία έχουν φτάσει στη Λιβύη από τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο

Η Τουρκία έστειλε αεροπορικώς ακόμα 122 Σύρους μαχητές στη Λιβύη, την Κυριακή, για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση του Fayez al Sarajj ενάντια στις δυνάμεις του Στρατάρχη K. Haftar, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Middle East Online, επικαλούμενο το τηλεοπτικό κανάλι Al-Arabiya.
Οι μαχητές είναι από συριακές πολιτοφυλακές που πολέμησαν μαζί με τον τουρκικό στρατό στη βόρεια Συρία.
Έχουν μεταφερθεί για να ενισχύσουν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), των ενόπλων δυνάμεων που στηρίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων με έδρα το Τομπρούκ, η οποία διαχωρίστηκε από την κυβέρνηση μετά από αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών, το 2014.
Ο Τούρκος πρόεδρος T. Erdogan υπέγραψε στρατιωτική συμφωνία με τη GNA τον Νοέμβριο, επιτρέποντας στην Τουρκία να αναπτύξει στρατεύματα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, και έκτοτε η Τουρκία στέλνει Σύρους μισθοφόρους, μαχητές, αντικαθεστωτικούς και τζιχαντιστές.
«Οι τουρκικές ενισχύσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση πως 298 από τους εν λόγω μισθοφόρους του Erdogan έχου σκοτωθεί συνολικά, με 11 να σκοτώνονται στις πιο πρόσφατες μάχες», δήλωσε το Middle East Online.
Ο LNA, ο οποίος υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία, απέκλεισε την κυβέρνηση της Τρίπολης, στην πρωτεύουσα, πέρυσι.
Ωστόσο, οι δυνάμεις της GNA απώθησαν τους αντιπάλους τους τις τελευταίες εβδομάδες με αυξημένη υποστήριξη από την Τουρκία και κατέλαβαν αρκετές πόλεις δυτικά της Τρίπολης, καθώς και μια σημαντικότατη αεροπορική βάση νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας τη Δευτέρα.

Έως και 13.000 Σύροι αντάρτες έχουν φτάσει στη Λιβύη από τον Δεκέμβριο του 2019

Με τη βοήθεια της Τουρκίας, έως και 13.000 αντάρτες από τη Συρία έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στη Λιβύη για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, στρατάρχη K. Haftar, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συνολικά 300 από τους αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Λιβύη αφού μεταφέρθηκαν από τη Συρία στην βορειοαφρικανική χώρα μέσω του τουρκικού εδάφους υπό την επίβλεψη της Τουρκίας, ανέφερε το Παρατηρητήριο.
Οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία άνοιξαν τέσσερα κέντρα στην πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας για να στρατολογήσουν μαχητές που θα σταλούν στη Λιβύη.
Η Τουρκία προσφέρει μηνιαίο μισθό 2.000 αμερικανικών δολαρίων για όσους συμφωνούν να πάνε στη Λιβύη με συμβόλαια μεταξύ τριών και έξι μηνών, πρόσθεσε το παρατηρητήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης