Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Με πλήγματα απειλεί η Τουρκία τον Haftar, εάν δεν σταματήσει τις επιχειρήσεις

Λιβύη: Με πλήγματα απειλεί η Τουρκία τον Haftar, εάν δεν σταματήσει τις επιχειρήσεις
Η Άγκυρα χαρακτηρίζει τις δυνάμεις του Haftar «νόμιμους στόχους», εάν ο Haftar δεν σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη
Με στρατιωτικά πλήγματα απείλησε η Τουρκία την Κυριακή (10/5/2020) τις δυνάμεις του στρατάρχη Khalifa Haftar στη Λιβύη.
Μάλιστα χαρακτηρίζει τις δυνάμεις του Haftar «νόμιμους στόχους», εάν ο Haftar δεν σταματήσει τις επιχειρήσεις εναντίον «τουρκικών συμφερόντων» στη Λιβύη.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία υποστηρίζει την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).
Έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την GNA, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει μια επίθεση από τις δυνάμεις του Haftar.
Η Άγκυρα θεωρεί τις δυνάμεις του Λίβυου οι οποίες υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία, ως «καταστροφείς».
«Εάν στοχεύσουν τις αποστολές μας και τα συμφέροντά μας στη Λιβύη, θα θεωρήσουμε τις δυνάμεις του Haftar ως νόμιμους στόχους», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του στην οποία καταγγέλλει επίσης τα Ηνωμένα Έθνη, επειδή δεν αναλαμβάνουν δράση κατά του Λίβυου στρατάρχη,
«Είναι απαράδεκτο τα Ηνωμένα Έθνη να παραμένουν σιωπηλά ενάντια σε αυτό το μακελειό», επισήμανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι χώρες που παρέχουν στρατιωτική, οικονομική και πολιτική βοήθεια στον Haftar είναι υπεύθυνες για τα δεινά που υφίσταται ο λαός της Λιβύης και το χάος και την αστάθεια της χώρας», συμπλήρωσε η τουρκική διπλωματία.
Ανέφερε επίσης ότι οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο Mitiga της Τρίπολης νωρίς το Σάββατο (9/5), όπως και οι βολές πυροβολικού στην πόλη συνιστούν «εγκλήματα πολέμου».
Την Πέμπτη (7/5), η Τουρκία και η Ιταλία ανέφεραν πως βομβαρδίστηκε η περιοχή γύρω από τις πρεσβείες τους στην Τρίπολη.
Δεκάδες ρουκέτες έπεσαν στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Λιβύης, για τις οποίες η GNA επέρριψε την ευθύνη στις δυνάμεις του Haftar
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης