Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κίνα: Ευελπιστούμε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα διατηρήσει μία σταθερή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες

Κίνα: Ευελπιστούμε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα διατηρήσει μία σταθερή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες
Το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την εκτίμησή του απέναντι στον απερχόμενο Αμερικανό υπουργό Άμυνας James Mattis
Το «υψηλό βαθμό» εκτίμησής του απέναντι στον απερχόμενο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, εξέφρασε σήμερα (27/12) το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας, επαινώντας παράλληλα τις προσπάθειες που πραγματοποίησε ώστε να σταθεροποιήσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου, Wi Qian, τόνισε ότι ο James Mattis «κατέβαλε θετικές προσπάθειες ώστε να καταστήσει τις στρατιωτικές σχέσεις σταθεροποιητή για τη συνολική σχέση Κίνας και ΗΠΑ».
Παράλληλα, ο κ. Wi εξέφρασε την ελπίδα του ότι ο διάδοχό του James Mattis στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, Patrick Shanahan, θα διατηρήσει «μία υγιή και σταθερή σχέση με την Κίνα».
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Mattis ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Άμυνας μέχρι το τέλος του έτους, ισχυριζόμενος ότι η χώρα χρειάζεται έναν υπουργό ο οποίος θα είναι «καλύτερα ευθυγραμμισμένος» με τις απόψεις του προέδρου Donald Trump.
Ο Patrick Shanahan διορίστηκε ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μετά την παραίτηση του James Mattis, και αναμένεται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ο κ. Shanahan θα μπορούσε να διατηρήσει αυτή τη θέση «για πολύ καιρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης