Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16 στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Τσίπρα - Υπέρ της αναβάθμισης, ΝΔ και Χρυσή Αυγή

Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16 στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Τσίπρα - Υπέρ της αναβάθμισης, ΝΔ και Χρυσή Αυγή
H νέα πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των 85 μαχητικών F-16 βρίσκεται πολύ κοντά στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής πλευράς
(upd2) Εγκρίθηκε η αναβάθμιση των F-16 στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η νέα ελληνική πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των 85 μαχητικών F-16, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής πλευράς, όπως παρουσιάστηκαν από την πρόσφατη συνέντευξη τύπου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου.
Δηλαδή, ετήσιες δόσεις περίπου 150 εκατ. δολαρίων μέχρι το 2021.
Οι διαβουλεύσεις για τη νέα πρόταση ολοκληρώθηκαν μετά από εντατική επικοινωνία των δυο πλευρών (Ελλάδας- ΗΠΑ), το τελευταίο 24ωρο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου αναφέρεται ότι «υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.
Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.
Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Καμμένος: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε ότι «το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ.
Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ(Πολεμική Αεροπορία)».



Κικίλιας: Υπέρ της αναβάθμισης ήταν η ΝΔ από την πρώτη στιγμή

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν από τη πρώτη στιγμή υπέρ της αναβάθμισης της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16» ανέφερε σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Α' Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλας, με αφορμή την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των 85 μαχητικών F-16 πρόσθεσε πως «θα περιμένουμε όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για να τοποθετηθούμε αναλυτικά».

Χρυσή Αυγή: Απαραίτητη η άμεση αναβάθμιση ολόκληρου του στόλου των Ελληνικών F16 

 Απαιτείται άμεση αναβάθμιση ολόκληρου του στόλου των Ελληνικών F16 - και όχι ενός μόνο μέρος αυτού - η απόκτηση λογισμικού για χρήση όλων των όπλων Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής προέλευσης και ο άμεσος εξοπλισμός μας με πυραύλους AGM 84 SLAM-ER, που θα αναβαθμίσουν την ικανότητα στρατηγικού πλήγματος της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Χαιρετίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ

Την ομόφωνη έγκριση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 , χαιρετίζει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για μια μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο 'Αμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16 μετά την επίσκεψη, τον Οκτώβριο 2017, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο.
Επίσης, συγχαίρει τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, Πάνο Καμμένο και την ομάδα του.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης