Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Το Toyota GR Yaris κοστίζει τα διπλάσια – Ξεπερνά ακόμη και μία Porsche

Το Toyota GR Yaris κοστίζει τα διπλάσια – Ξεπερνά ακόμη και μία Porsche
Το πραγματικό χτύπημα έρχεται από το νέο φόρο εκπομπών CO2, που ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 45.990 €, σχεδόν ίσο με το βασικό κόστος του αυτοκινήτου.
Η αγορά ενός αυτοκινήτου στην Ευρώπη γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με την αύξηση των τιμών και τους υψηλούς φόρους που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων.
Η Γαλλία, ειδικότερα, αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα χάρη σε ένα νέο φορολογικό σύστημα που καθιστά τα πιο ρυπογόνα αυτοκίνητα πανάκριβα.
Στην περίπτωση του Toyota GR η τιμή του θα ξεκινά πιο πάνω και από μίας Porsche!
Ξεκινώντας από 46.300 ευρώ για τη χειροκίνητη έκδοση το ταχύτερο Yaris παραγωγής ήταν ήδη πολύ ακριβό.
Ωστόσο, το πραγματικό χτύπημα έρχεται από το νέο φόρο εκπομπών CO2, που ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 45.990 €, σχεδόν ίσο με το βασικό κόστος του αυτοκινήτου.

Αυτό ανεβάζει το συνολικό ποσό για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές στο απίστευτο ποσό των 92.290 ευρώ.
Το αυτόματο GR Yaris τα πηγαίνει ακόμα χειρότερα, με επιπλέον φόρο 60.000 ευρώ λόγω των υψηλότερων εκπομπών ρύπων, ανεβάζοντας την τελική τιμή στα 108.800 ευρώ!
Η Toyota Γαλλίας παραμένει αισιόδοξη, διαθέτοντας 300 μονάδες για την τοπική αγορά, και παρά την τρομακτική αύξηση της τιμής.
Στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι τιμές για το ανανεωμένο GR Yaris.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος εκπομπών ρύπων στη Γαλλία έχει σημειώσει σημαντική αύξηση το 2024 σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με την επιβάρυνση για το GR Yaris να είναι 14.881€ το 2023 και 12.012€ το 2022 για τη χειροκίνητη έκδοση.
Διαβάστε περισσότερα:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης