Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Ποιοι τύποι ηλεκτροκινητήρων θα επικρατήσουν και γιατί

Ποιοι τύποι ηλεκτροκινητήρων θα επικρατήσουν και γιατί
Συναντάμε διάφορους τύπους ηλεκτροκινητήρων, κυρίως τους επαγωγικούς ασύγχρονους, τους ασύγχρονους με εξωτερικές ψήκτρες και τους σύγχρονους μόνιμου μαγνήτη
Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) θεωρούνται κατασκευαστικά πολύ ίδια, η πραγματικότητα είναι ότι οι ηλεκτροκινητήρες τους διαφέρουν σημαντικά ως προς τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά απόδοσης.
Πέρα από τα βασικά εξαρτήματα του ρότορα και του στάτη, η κατασκευή και η τεχνολογία που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτροκινητήρες παίζουν καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της ροπής, της παροχής ισχύος και της συνολικής οδηγικής εμπειρίας.
Έτσι, συναντάμε διάφορους τύπους ηλεκτροκινητήρων, κυρίως τους επαγωγικούς ασύγχρονους, τους ασύγχρονους με εξωτερικές ψήκτρες και τους σύγχρονους μόνιμου μαγνήτη, όπως έχουμε εξηγήσει στο σχετικό μας άρθρο.
Ιστορικά, οι απλοί κινητήρες με ψήκτρες (συνεχούς ρεύματος) ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποιήθηκαν στα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα, με ένα συρμάτινο πηνίο απευθείας στον δρομέα και μαγνήτες στον στάτη. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός είχε μειονεκτήματα, όπως έντονες τριβές, φθορά στις περιελίξεις και περιορισμένες τελικές ταχύτητες (διαβάστε περισσότερα)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης