Τελευταία Νέα
Αυτοκίνητο

Τεχνολογία της Ford θα σας… κλειδώνει έξω από το όχημα αν δεν πληρώνετε τη δόση του δανείου

tags :
Τεχνολογία της Ford θα σας… κλειδώνει έξω από το όχημα αν δεν πληρώνετε τη δόση του δανείου
Η Ford κατοχύρωσε τεχνολογία που μπορεί να σας κλείνει έξω από το αμάξι σας εάν δεν πληρώσετε τη δόση του δανείου
Η Ford μόλις εξασφάλισε την πατέντα για ένα νέο σύστημα που ενδεχομένως να ενσωματώσει στα μελλοντικά της οχήματα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί στους οδηγούς “δυσφορία”, στην περίπτωση που έχουν μείνει πίσω διαδοχικά στην αποπληρωμή των δόσεων του οχήματος.
Η εταιρία έκανε για πρώτη φορά την αίτηση για την πατέντα τον Αύγουστο του 2021, αλλά οι λεπτομέρειες αποκαλύφθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού τότε δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.
Όπως μεταφέρει το TweakTown και το ρεπορτάζ του The Drive, η πατέντα περιγράφει τον λεγόμενο “υπολογιστή του συστήματος κατάσχεσης“, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως ο “εγκέφαλος” που θα αναλαμβάνει να ενοχλεί τον χρήση, κλιμακώνοντας τη “δυσφορία” όσο οι δόσεις παραμένουν απλήρωτες. Μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά που θα αφαιρούνται σταδιακά θα είναι ο κλιματισμός, το GPS, ακόμη και το ραδιόφωνο! Τι σημαίνει αυτό;
Η πατέντα αναφέρει ότι το σύστημα θα ξεκινά με μικρές ενοχλήσεις για τον οδηγό, όπως η αφαίρεση του κλιματισμού, του cruise control και του ραδιοφώνου. Στη συνέχεια, εάν οι προειδοποιήσεις για τις παραλείψεις των πληρωμών συνεχίσουν να αγνοούνται, το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει να εκπέμπει έναν “αδιάκοπο και δυσάρεστο ήχο” κάθε φορά που ο οδηγός θα βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα που κατέθεσε η Ford για την πατέντα, το σύστημα θα έχει και άλλες δυνατότητες. Μια από αυτές είναι ότι θα μπορεί μέχρι και να κλειδώνει απ’ έξω τον ιδιοκτήτη του οχήματος, εάν δεν έχει πληρώσει τις δόσεις του! Θα υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα το σύστημα θα μπορεί να κλειδώνει εκτός τον ιδιοκτήτη μόνο το Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για να καταβάλλει τις καθυστερούμενες πληρωμές.
Εάν μετά από όλες αυτές τις ενοχλήσεις ο οδηγός συνεχίσει να αγνοεί τι δόσεις και εκκρεμεί μεγάλος αριθμός πληρωμών, το σύστημα θα μπορεί να προβεί και σε ακόμη πιο ακραία μέτρα: Με αυτόνομη οδήγηση, το αυτοκίνητο θα πάει μόνο του σε τοποθεσία που θα είναι “βολική για να ρυμουλκήσει το όχημα με γερανό”.
Φυσικά, η καταχώρηση μιας πατέντας απέχει πολύ από την υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος στην πραγματικότητα. Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει αντίστοιχες καταχωρήσεις από διάφορες εταιρίες που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν εν τέλει, οπότε για την ώρα το όλο σύστημα παραμένει απλά θεωρητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης