Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το νέο πρόεδρο του ΧΑ, Σ. Λαζαρίδη – Τι θα γίνει με το φόρο υπεραξίας

tags :
Σήμερα  οι ανακοινώσεις για το νέο πρόεδρο του ΧΑ, Σ. Λαζαρίδη – Τι θα γίνει με το φόρο υπεραξίας
Πιθανότατα σήμερα η ΕΧΑΕ θα ανακοινώσει και τυπικά την ανάληψη της προεδρίας του Χρηματιστηρίου και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ από τον κ. Σωκράτη Λαζαρίδη ο οποίος μέχρι σήμερα ασκούσε τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του ΧΑ ενώ εργάζεται στον όμιλο της ΕΧΑΕ από το 1994.
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης εργάστηκε ως διευθυντής έργου για όλα τα μεγάλα έργα πληροφορικής στο χρηματιστήριο και βέβαια είχε την κύρια ευθύνη και για την μετακόμιση του ομίλου από την ιστορική Σοφοκλέους, στο Βοτανικό που βρίσκεται σήμερα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ο όμιλος της ΕΧΑΕ.
Εν τω μεταξύ το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση των χρηματιστών(μέλη του ΣΜΕΧΑ) με τον υφυπουργό οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με αντικείμενο συνάντησης τον φόρο υπεραξίας. Ο κ. Κουσελάς άκουσε τις θέσεις του ΣΜΕΧΑ που ζητά να μην εφαρμοσθεί ο φόρος υπεραξίας και από την πλευρά του ο υφυπουργός απάντησε ότι το θέμα συζητείται στο υπουργείο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει ο φόρος υπεραξίας από το 2012 και όχι από το 2011 που προβλέπει ο σχετικός νόμος που έχει ψηφισθεί. Σε περίπτωση που δεν ισχύσει του χρόνου ο φόρος υπεραξίας η Κυβέρνηση ως εναλλακτική λύση σκέφτεται ν αυξήσει το φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών που ισχύει σήμερα για κάθε πράξη από το 0,15% στο 0,20 ή στ 0,30%.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης