Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Aναμενόμενη εξέλιξη - H EKT θα συμπεριλάβει στα stress tests τα τελευταία restructuring plans των ελληνικών τραπεζών - Παρέτεινε τις προθεσμίες

Aναμενόμενη εξέλιξη - H EKT θα συμπεριλάβει στα stress tests τα τελευταία restructuring plans των ελληνικών τραπεζών - Παρέτεινε τις προθεσμίες
"Η ΕΚΤ συναίνεσε να παρατείνει την προθεσμία και να λάβει υπόψιν τα τελευταία restructuring plans της Πειραιώς, της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank"
Μια πολύ σημαντική παραχώρηση από την ΕΚΤ εξασφάλισαν οι ελληνικές τράπεζες, ενόψει των stress tests.
Οι ελληνικές τράπεζες κατόρθωσαν να πείσουν την ΕΚΤ να συμπεριλάβει στα stress tests τα τελευταία σχέδια αναδιάρθρωσής τους (restructuring plans), όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.
Πρόκειται για μια απόλυτα αναμενόμενη εξέλιξη, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παραχώρηση από την πλευρά της ΕΚΤ προς την Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να περάσουν με επιτυχία τη δοκιμασία των πανευρωπαϊκών stress tests της ΕΚΤ.
Έλληνες τραπεζίτες και αξιωματούχοι είχαν απευθύνει συστάσεις προς την ΕΚΤ να αποδεχθεί τα τελευταία σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Ωστόσο, αυτό έδειχνε αδύνατο, καθώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΚΤ, στα stress tests θα συμπεριλαμβάνονταν όσα σχέδια αναδιάρθρωσης είχαν συμφωνηθεί με την Κομισιόν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013.
Τα τελευταία σχέδια αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών συμφωνήθηκαν με την Κομισιόν τον περασμένο Ιούνιο.
"Τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΚΤ συναίνεσε να παρατείνει την προθεσμία και να λάβει υπόψιν της τα restructuring plans της Πειραιώς, της Εθνικής, της Alpha Bank και της Eurobank", δηλώνουν στο Reuters, τραπεζικές πηγές.
Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε τις εν λόγω πληροφορίες, δηλώνοντας πως και τράπεζες άλλων χωρών της Ευρωζώνης μπορεί να λάβουν την ίδια μεταχείριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης