Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην Φρανκφούρτη στην ΕΚΤ η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς – Στο επίκεντρο stress tests και εποπτεία τραπεζών από την ΕΚΤ

Στην Φρανκφούρτη στην ΕΚΤ η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς – Στο επίκεντρο stress tests και εποπτεία τραπεζών από την ΕΚΤ
Την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογες συναντήσεις στην ΕΚΤ πραγματοποίησαν Εθνική και Eurobank
Στην Φρανκφούρτη στα κεντρικά της ΕΚΤ θα βρεθεί σήμερα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως από χθες 15 Σεπτεμβρίου είχε επισημάνει το www.bankingnews.gr.
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν βρεθεί στην ΕΚΤ οι διοικήσεις των υπολοίπων τραπεζών, Εθνικής και Eurobank.
Οι συναντήσεις αυτές των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών με την ΕΚΤ πραγματοποιούνται με στόχο τα stress tests που θα ανακοινωθούν στις 24 Οκτωβρίου.
Οι τράπεζες σημειωτέον θα πληροφορηθούν τα αποτελέσματα των stress tests στις 22 Οκτωβρίου του 2014 δύο ημέρες νωρίτερα.
Πέραν των stress tests εξετάζονται θέματα που αφορούν γενικότερα την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και βεβαίως τα NPLs που είναι το βασικό πρόβλημα του κλάδου.
Οι συναντήσεις αυτές έχουν ένα βασικό στόχο την προετοιμασία μετάβασης της εποπτείας των τραπεζών από την ΤτΕ στην ΕΚΤ.
Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές έχουν να αντιμετωπίσουν την Βασιλεία ΙΙΙ που θα επιδράσει έως και 5% στο core tier 1 καθώς και την αλλαγή των διεθνών λογιστικών προτύπων ώστε να διενεργούν οι τράπεζες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις…..του μέλλοντος.
H αλλαγή των διεθνών λογιστικών προτύπων ως προς τις προβλέψεις θα φέρει μείωση του core tier 1 έως και 2,5% όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης