Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αποδυναμωμένη στερλίνα αυξάνει δραστικά τις δαπάνες των επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο

tags :
Η αποδυναμωμένη στερλίνα αυξάνει δραστικά τις δαπάνες των επισκεπτών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Οι επισκέπτες του νησιού πλέον έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, σε αντίθεση με τους Βρετανούς
Αν και η αποδυναμωμένη -έναντι των βασικών ανταγωνιστικών νομισμάτων- στερλίνα έχει εκτοξεύσει τον πληθωρισμό της βρετανικής οικονομίας, καθιστώντας πιο ακριβά (αν αναπροσαρμόσουμε ως προς το εισόδημα) για τους εγχώριους καταναλωτές τα προϊόντα στο εσωτερικό, έχει επιδράσει θετικά στην αύξηση των εσόδων στα καταστήματα του νησιού.
Αυτό διότι οι επισκέπτες του νησιού πλέον έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη -σε αντίθεση με τους Βρετανούς- και πλέον ξοδεύουν περισσότερα κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.
Ενδεικτικά, οι δαπάνες των τουριστών-επισκεπτών ενισχύθηκαν κατά 3% -σε ετήσια βάση- το Ιούλιο του 2017, σε 2,7 δισ. στερλίνες, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 6% την ίδια χρονική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η τοπική στατιστική υπηρεσία, για τον ίδιο μήνα, οι επισκέψεις των Βρετανών σε άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 2%.
Βέβαια, δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμη η συναλλαγματική ισοτιμία θα συνεχίσει να ευνοεί τους ταξιδιώτες, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια, με αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες η στερλίνα να έχει αντιστρέψει την πτωτική της τάση...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης