Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δύο διαγράμματα που δείχνουν ότι οι αγορές βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο - Εκτιμήσεις ότι έρχεται μεγάλη διόρθωση σε Ευρώπη και Wall

Δύο διαγράμματα που δείχνουν ότι οι αγορές βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο - Εκτιμήσεις ότι έρχεται μεγάλη διόρθωση σε Ευρώπη και Wall
Την ώρα που η αβεβαιότητα και η μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές έχουν εγκαθιδρυθεί για τα καλά, δύο άκρως ενδιαφέροντα διαγράμματα έρχονται να προστεθούν για να προοιωνήσουν ότι τα χειρότερα για τις αγορές είναι μπροστά.
Ο S&P 500 βρίσκεται μόλις 1,5% κάτω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, ενώ ίσως αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνθετικός ευρωπαϊκός δείκτης είναι κατά 5% χαμηλότερα από το υψηλότερο επίπεδό των τελευταίων δύο εβδομάδων. Και όλα αυτά την ώρα που η ρευστότητα που έχει δοθεί στο σύστημα είναι στα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αυτές οι εξελίξεις, στέλνουν ένα προειδοποιητικό σήμα ότι το πρόβλημα είναι αμέσως μπροστά για τις αμερικανικές μετοχές.
Ο δείκτης Euro Stoxx διέσχισε και υποχώρησε τον κινητό μέσο 100 ημερών για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων, μετά την πτώση των τελευταίων ημερών. Σ' αυτό προσθέστε και το μέγεθος του περιθωρίου χρέους, τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ρευστότητας και, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη του ράλι. Όλες οι ενδείξεις προειδοποιούν ότι τα δύσκολα και για τις ευρωπαϊκές μετοχές είναι εμπρός.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης