Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Long τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα και short στα κυπριακά συστήνει η Morgan Stanley! - Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν πάψει να δανείζουν - Αιμορραγούν οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης

Long τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα και short στα κυπριακά συστήνει η Morgan Stanley! - Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν πάψει να δανείζουν - Αιμορραγούν οι επιχειρήσεις της Ευρωζώνης
Long τοποθετήσεις στα ελληνικά ομόλογα, αλλά short στα αντίστοιχα κυπριακά συστήνει η Morgan Stanley, στην τελευταία έκθεσή της, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως ο οίκος σημειώνει χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεσή του, η πρόοδος που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική οικονομία, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για long τοποθετήσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Στον αντίποδα, όμως, συνεχίζει η Morgan Stanley, η διευρυμένη αβεβαιότητα που επικρατεί για την επόμενη μέρα της Κύπρου, καθώς ακόμη παραμένει "στον αέρα" η συμφωνία για το πακέτο διάσωσης, επιβεβαιώνει την ανάγκη για short τοποθετήσεις στα κρατικά ομόλογα της Κύπρου.
Ταυτόχρονα, ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του, προβλέπει σταδιακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ισπανικών ομολόγων.
Αναφερόμενη, στη συνέχεια της έκθεσής της, η Morgan Stanley στην κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, παραδέχεται πως ο δανεισμός των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις εμφανίζεται εξαιρετικά "σφικτός".
Κατά τον οίκο, οι ευρωπαϊκές εταιρείες, υπό το βάρος της συνεχιζόμενης κρίσης και της ύφεσης που αυτή γεννά, δίνουν μάχη για να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.
"Το ποσοστό των δανείων που λαμβάνουν οι εταιρείες του ευρωπαϊκού Νότου ολοένα και μειώνεται, αλλά την ίδια ώρα αυξάνεται το κόστος δανεισμού", σχολιάζει η Morgan Stanley. Kαι προειδοποιεί: Ο μηχανισμός δανεισμού - χρηματοδότησης εντός της Ευρωζώνης υπολειτουργεί.
"Είναι πλέον πολύ ακριβό.. σπορ για τις ιταλικές και ισπανικές εταιρείες να δανειστούν από τις τράπεζές τους, καθώς οι τελευταίες εστιάζουν στην αύξηση του χρηματοδοτικού κόστους", προσθέτει ο οίκος. Και εξηγεί: Η τάση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης