Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Ταύροι» για το ευρώ δηλώνουν UBS και Credit Suisse - Διατηρούν τις long θέσεις τους - Στόχος τα 1,3350 - 1,3490 δολ - Morgan Stanley: Πιο ασφαλές το δολάριο

«Ταύροι» για το ευρώ δηλώνουν UBS και Credit Suisse - Διατηρούν τις long θέσεις τους -  Στόχος τα 1,3350 - 1,3490 δολ - Morgan Stanley: Πιο ασφαλές το δολάριο
Ταύροι για το ευρώ δηλώνουν οι αναλυτές των ελβετικών τραπεζών UBS και Credit Suisse, καθώς διατηρούν τις long θέσεις τους για τα ευρώ. Την ίδια ώρα η Morgan Stanley θεωρεί το δολάριο πιο ασφαλές νόμισμα έναντι του ευρώ.
Ειδικότερα, η UBS διατηρεί τις δύο θέσεις long που είχε ανοίξει στα 1,2955 δολ. και στα 1,3164 δολ. με στόχο τα 1,3490.
«Η ισοτιμία διευρύνει την ισχύ της και επικεντρώνεται στην αντίσταση των 1,3287/1,3386, δηλαδή στα υψηλά Μαΐου/Μαρτίου. Η UBS αναμένει κρίσιμο τεστ της αντίστασης στα 1,3493 δολ. τις επόμενες ημέρες.
Από την πλευρά της η Credit Suisse, διατηρεί τη θέση long που είχε ανοίξει στα 1,3058 δολ. με αρχικό στόχο τα 1,3350.
Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει σπάσει το σημείο των 1,3140 και συνεχίζει ανοδικά προς τα 1,3284,  1,3388 και 1,3487.
Εν τω μεταξύ, την ώρα που οι αγορές ομολόγων και μετοχών έχουν ήδη πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα κινήσει που δείχνουν ότι οι «ταύροι» είναι εδώ, οι αγορές συναλλάγματος έχουν κινηθεί με βάση συντηρητικές τακτικές με τους επενδυτές να προτιμούν ασφαλείς προορισμούς για τα κεφάλαια τους.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι αγορές παραδοσιακών νομισμάτων έχουν διορθώσει το τελευταίο διάστημα, την ώρα όμως που ομόλογα και μετοχές έχουν πραγματοποιήσει ένα μίνι ράλι.
Ορισμένα θετικά στοιχεία από την βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας έχουν ωθήσει το δολάριο υψηλότερα, αλλά αυτή η κίνηση ήταν μόνο έναντι του ευρώ. Σύμφωνα με την MS το δολάριο εμφανίζεται ασφαλέστερο εξαιτίας κυρίως του σκεπτικισμού των επενδυτών έναντι του ευρώ.
Επιπλέον, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας έδειξαν ότι τα συναλλαγματικά αποθέματα δεν αυξάνονται πλέον, γεγονός που υποδηλώνει ότι η φυγή κεφαλαίων από την Ευρωζώνη έχει σταματήσει.
Η σταθεροποίηση των περιφερειακών αγορών ομολόγων μέσω της δέσμευσης για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει σταματήσει τις ροές προς την Ελβετία, δηλώνει η MS.
Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην αγορά συναλλάγματος το σπάνιο φαινόμενο να επηρεάζεται σημαντικά από τα μακροοικονομικά στοιχεία, την ώρα μάλιστα που ο δείκτης μεταβλητότητας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι ασυνήθιστο, παρατηρεί η Morgan Stanley, ενώ μας προοιωνίζει ότι ή θα αυξηθεί η μεταβλητότητα ή θα αυξηθεί η διασύνδεση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης