Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι ξένες αγορές βελτιώνουν την εγχώρια επενδυτική διάθεση

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Οι ξένες αγορές βελτιώνουν την εγχώρια επενδυτική διάθεση
ΑΓΟΡΑ: Αισιόδοξοι ότι η αγορά θα δει τις 900 μονάδες μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα εμφανίζονται κάποιοι αναλυτές. Οι τράπεζες λόγω αποτελεσμάτων θα παραμείνουν στο επίκεντρο και φυσικά βοηθάει και η αναβάθμιση από την HSBC. Ήδη στο ξεκίνημα φαίνονται οι διαθέσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς κινείται με καλή άνοδο και ανώτερη από τις άλλες τράπεζες. Είναι και η μόνη από τις συστημικές που δεν έχει γράψει νέο υψηλό. Εκτός τραπεζών η Foulris δημοσιεύει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και αναμένεται η ανάκαμψη που φάνηκε στο δεύτερο τρίμηνο να συνεχιστεί.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακές απώλειες, αλλά γρήγορα κάλυψε το χαμένο έδαφος ο γενικός δείκτης και γύρισε υψηλότερα. Κοιτάζει τις 890 μονάδες και βλέπουμε. Η Μυτιληναίος λόγω της ανακοίνωσης της έκδοσης ομολόγου θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο.

ΕΥΔΑΠ: Διατηρούμε το βλέμμα μας στη μετοχή γιατί ακουμπάει και σήμερα στο ξεκίνημα στη στήριξη που έχει επιβεβαιώσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Θα αποτελέσει αρνητική εξέλιξη αν περάσει κάτω από τα 7,40 ευρώ και κάτι. Πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και θα δώσει αντίδραση.

ALPHA BANK: Αύριο μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα και η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 11 εκατ. ευρώ από 59 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο κυρίως λόγω των χαμηλότερων εσόδων από συναλλαγές και των υψηλότερων απομειώσεων.

ΜΑΡΜΑΡΑ: Το τρίτο τρίμηνο δείχνει μία βελτίωση σε σύγκριση με τα άλλα δύο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα υπάρξει ανάκαμψη. Το σημαντικό βέβαια τώρα είναι τι θα γίνει το 2020 αφού άλλωστε έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει με το 2019. Οι μετοχές έχουν αποτυπώσει τη μείωση της κερδοφορίας, αλλά ίσως δεν έχουν αποτυπώσει την ανάκαμψη.

Με βάση τη σύγκριση που κάνουμε των δύο εταιρειών (Mermerer και Ικτίνος) η Mermeren είναι μάλλον φθηνότερη, ήδη φαίνεται στο εννεάμηνο, ενώ δεν έχει και υποχρεώσεις. Από την άλλη η Ικτίνος έχει το τουριστικό project που θα μπορούσε να της δώσει καλή ανάσα ρευστότητας. Η Ικτίνος ξεκίνησε με απώλειες και κινείται οριακά υψηλότερα από το 1 ευρώ. Η μετοχή έχει καιρό τώρα αυξημένο όγκο και διακυμάνσεις. Καλή στήριξη στη μετοχή παρέχουν τα 0,90 ευρώ.

AUTOHELLAS: Με καλό όγκο συναλλαγών στο ξεκίνημα και πιάνει και πάλι τα 7 ευρώ η μετοχή. Έχουν γίνει 25 χιλ. τεμάχια και οι αγοραστές είναι στα 7 ευρώ. Η αποτίμηση στα 342 εκατ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ξανά προς τα 2,25-2,30 ευρώ εκεί που στο παρελθόν έχει βρει σημαντική αντίσταση. Το καλό κλίμα στο ΧΑ βοηθάει αλλά θέλουμε να δούμε κάποια στιγμή να κάνει την υπέρβαση. Έχει μείνει πίσω, αλλά δε χρειάζεται κυνήγι.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων δίνει ανοδικό τόνο στη μετοχή. Στα 9,93 ευρώ με άνοδο 1,33% και όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 1,41 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η γνωστή εικόνα επαναλαμβάνεται και σήμερα στο ξεκίνημα. Πήγε γρήγορα στα 1,78 ευρώ και αμέσως βγήκαν κομμάτια με αποτέλεσμα να γυρίσει κάτω από τα 1,76 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η ανοδική κίνηση της αγοράς δίνει την ευκαιρία στη μετοχή να κινηθεί και πάλι πάνω από τα 2 ευρώ και να πάρει κάποιες ανάσες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης