Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Οκτώβριο 2019, στις 102,4 μονάδες

tags :
ΗΠΑ: Ενισχύθηκε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Οκτώβριο 2019, στις 102,4 μονάδες
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί στις 102 μονάδες
Άνοδο κατέγραψε ο δείκτης αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/11) στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB), καθώς οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας υποχώρησαν.
Ειδικότερα, ο δείκτης αισιοδοξίας της NFIB υποχώρησε στις 102,4 μονάδες, έναντι 101,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 102 μονάδες.
Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων, ο δείκτης αισιοδοξίας κατέγραψε άνοδο επειδή οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εξακολουθούν να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να αυξάνουν τους μισθούς και να επκτείνουν τις επιχειρήσεις τους.
Συνολικά, οκτώ από τους δέκα υποδείκτες ενισχύθηκαν σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, γεγονός που οδήγησε στην μείωση του δείκτη αβεβαιότητας κατά 4 μονάδες.
Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο, με τον μέσο όρο προσθήκης να ανέρχεται σε 0,12 εργαζόμενους ανά επιχείρηση, με τον σχετικό αριθμό ωστόσο να είναι χαμηλότερος σε σχέση με 0,52 του Φεβρουαρίου.
«Οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων εξακολουθούν να δημιουργούν θέσεις εργασίας, να αυξάνουν τους μισθούς και να αναπτύσσουν τις επιχειρήσεις τους, και δεν τους σταματάει τίποτα εκτός από την εξεύρερση ειδικεμένων εργαζομένων», σχολίασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Juanita D. Duggan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης