Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Μισό το δώρο του Farage στον Johnson

tags :
Politico: Μισό το δώρο του Farage στον Johnson
Δεν αλλάζει τα δεδομένα ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου η απόφαση του Farage να μην κατεβάσει υποψήφιους σε περιφέρειες που εκλέγονται Συντηρητικοί
Την θέση ότι η απόφαση του Nigel Farage του επικεφαλής του Κόμματος του Brexit να μην «κατεβάσει» υποψηφίους στις εκλογικές περιφέρειες που εκλέγονται βουλευτές των Συντηρητικών στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου είναι μισό δώρο στον Boris Johnson διατυπώνει το περιοδικό Politico.
Η κίνηση αυτή του Farage αφήνει ανοιχτό το πεδίο δράσης για τους βουλευτές των Συντηρητικών, καθώς οι Βρετανοί ψηφοφόροι που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δεν θα βρεθούν στη θέση να πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε υποψηφίους των Συντηρητικών και του Κόμματος του Brexit, κάτι που αναμφίβολα θα αποδυνάμωνε την προσπάθεια του Johnson να φτάσει στην πολυπόθητη αυτοδυναμία.
Αν και ο Farage υποστήριξε ότι η συμφωνία του Johnson με την ΕΕ επιτυγχάνει μόνο «κατ’όνομα το Brexit», υπογράμμισε πως η απόφαση του αυτή «αποτρέπει να συμβεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit», κάτι που όπως είπε «είναι το πιο σημαντικό για την πατρίδα μας» ενώ υποστήριξε ότι αποφάσισε να βάλει την πατρίδα πάνω από το κόμμα.
Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η απόφαση του Farage δεν πρόκειται να αλλάξει κατά πολύ τα εκλογικά αποτελέσματα, καθώς μπορεί να αυξηθεί το ποσοστό των Συντηρητικών, αλλά αυτό δεν θα σημάνει και απαραίτητα περισσότερες έδρες.
Η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov υποστήριξε ότι η ανακοίνωση του Farage θα επιφέρει πολύ μικρή διαφορά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα ενώ ο Will Tanner, διευθυντής στο δεξιό think tank Onward τόνισε ότι αν και η απόφαση του Farage θα βοηθήσει τους Συντηρητικούς στο νότο της Αγγλίας, όπου θα δέχονταν τις πιέσεις από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, δεν θα επηρεάσει τις έδρες που διατηρούν οι Εργατικοί στη βόρεια και κεντρική Αγγλία και τις οποίες ο Johnson χρειάζεται για να καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
«Θα ήταν λάθος να υποστηρίξει κανείς πως αλλάζει το παιχνίδι και ότι ο Boris κινείται προς μια μεγάλη πλειοψηφία.
Έχει ακόμα να δώσει μια δύσκολη μάχη για να πάρει τις έδρες που χρειάζεται» ανέφερε μιλώντας στο Politico ο Tanner.
Την ίδια εκτίμηση διατυπώνει και ο Joe Twyman, διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Datapoll.
«O Farage έδωσε στον Johnson ένα πρόβλημα όσο και μια χάρη.
Πραγματικά δεν πρόκειται για ιδιαίτερα θετικά νέα αλλά δεν είναι και καταστροφικά.
Η πρόκληση για τον Johnson παραμένει να διατηρήσει τις έδρες στις περιοχές που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και να κερδίσει τις περιοχές που θέλουν την παραμονή στην ΕΕ.
Πρόκειται για κάτι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί» τόνισε ο Twyman, αναφέροντας πως θα είναι πολύ δύσκολο για τον Johnson να κερδίσει τις περιοχές που είναι παραδοσιακά εχθρικές στους Συντηρητικούς, καθώς ούτως ή άλλως οι ψηφοφόροι του Κόμματος του Brexit θα ψήφιζαν τους Συντηρητικούς.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει το Politico, οι 317 έδρες δεν αρκούν για τους Συντηρητικούς.
Και η κίνηση Κόμματος του Brexit μπορεί να συνδράμει το Συντηρητικό κόμμα ώστε να κλειδώσει αυτές τις 317 έδρες αλλά μπορεί και να καταστήσει πιο δύσκολο για αυτούς να κερδίσουν άλλες έδρες.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης