Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα παρακαλά να μην χάσει ο Zaev – Ακραίος κομματάρχης του Σαμαρά ο Στουρνάρας

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης θα παρακαλά να μην χάσει ο Zaev – Ακραίος κομματάρχης του Σαμαρά ο Στουρνάρας
Θέλουμε τη δεύτερη φορά αριστερά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και πιο έμπειροι είπε ο κ.Τσίπρας
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα παρακαλά να μην χάσει τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία ο Zoran Zaev διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει σήμερα Τρίτη 22/10 τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη στο πλαίσιο διεύρυνσης του κόμματος στην κοινωνία.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Σήμερα βλέπουμε ότι ξαφνικά άλλαξε τροπάρι.
Εκεί που έλεγε ότι η Συμφωνία είναι καταστροφική, προδοτική και επιζήμια, λέει ότι πρέπει να την τηρήσουμε και να την τιμήσουμε.
Φαντάζομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει μην τυχόν και αλλάξει η κυβέρνηση και χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και έρθουν οι ομοϊδεάτες του στην διακυβέρνηση και πλήξουν τη συμφωνία.
Βλέπω τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος μιλούσε και μιλάει για επιζήμια συμφωνία, να τρέχει και να παρακαλάει για το πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κριτική που διατυπώνεται για το πρώτο εξάμηνο του 2015, λέγοντας ότι όταν κάποιος μιλάει για αυτή την περίοδο θα πρέπει να πιάνει τη συζήτηση από πιο νωρίς και πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε την περίοδο 2010-2015 που η χώρα όπως τόνισε, είχε απώλειες το 25% του εθνικού πλούτου.
«Κανείς δεν θέλει να συζητήσουμε αυτά, αλλά θέλουν να συζητήσουμε για τις ανοησίες που λένε τώρα, ότι δήθεν δεν πήγαμε στη δραχμή επειδή δεν είχαν μελάνι τα ρωσικά τυπογραφεία.
Αυτά μας λέει ο κ. Στουρνάρας ο οποίος παρότι είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας συμπεριφέρεται σαν τον πιο ακραίο κομματάρχη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Πέντε χρόνια ως διοικητής, βρέθηκε είτε με τις προβλέψεις του είτε με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του, απέναντι στην κυβέρνηση που είχε χρέος να υπηρετεί ως διοικητής.
Πριν τις εκλογές έλεγε ότι τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο, εκτροχίαζαν δημοσιονομικά τη χώρα, ενώ λίγους μήνες μετά, όταν άλλαξε η κυβέρνηση τα επιπρόσθετα μέτρα, δεν εκτροχίαζαν τα δημοσιονομικά της χώρας» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας είπε ότι «περισσότερο με ενδιαφέρει να ακούσω τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους».
«Όλους όσους και όσες στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προέρχεται από τη μήτρα της ριζοσπαστικής αριστεράς προέρχεται από άλλες άλλους πολιτικούς χώρους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να επανέλθει στην διακυβέρνηση του τόπου.
Η Ελλάδα μεγαλούργησε και πέτυχε πολλά όταν είχε προοδευτικές κυβερνήσεις.
Θέλουμε τη δεύτερη φορά αριστερά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και πιο έμπειροι, για αυτό θέλουμε να αξιοποιήσουμε όσο χρόνο θα είμαστε στην αντιπολίτευση, ως μία ευκαιρία να γίνουμε σοφότεροι» είπε ο κ.Τσίπρας.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στα σενάρια που θέλουν υποψήφια την Μαρία Δαμανάκη ενώ ρωτήθηκε κατά πόσο κάτι τέτοιο θα «έβαζε τα δύσκολα» στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Όχι δεν θα μας έβαζαν δύσκολα, θα έβαζαν δύσκολα στον κόμμα τους.
Κατά γενική ομολογία ο κ. Παυλόπουλος είναι ένας πετυχημένος Πρόεδρος, άλλωστε δεν έχω ακούσει τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν ήταν.
Την ίδια ώρα όμως ξεκινάει όλη αυτή η ονοματολογία και ο πρωθυπουργός δε βάζει φρένο.
Προφανώς ή έχει αποφασίσει ήδη να τον αλλάξει και απλά παίζει ένα παιχνίδι, ή έχει αποφασίσει να ευτελίσει και το πρόσωπο του προέδρου και του θεσμού.
Ένα από τα δύο έχει κάνει» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος σχετικά με τη Novartis και το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η Νovartis «λάδωνε» πολιτικούς.
«Θα πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός γι’ αυτό, ο οποίος συστήνει εξεταστική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο θέλοντας να δημιουργήσει την αίσθηση της σκευωρίας, αλλά ο βασικός του στόχος είναι να τρομοκρατήσουν τους δικαστές, μιλώντας διαρκώς περί σκευωρίας και φτιάχνοντας με την πλειοψηφία που έχουν στη Βουλή εξεταστικές επιτροπές.
Διότι οι δικαστές δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία τους, ήδη εξετάζουν τον Λοβέρδο με ποινική δίωξη και είναι και άλλοι δύο, ενώ συστήνουν εξεταστική επιτροπή, αυτός είναι ο λόγος» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS