Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μόνιμες»... οι έκτακτες πράξεις χρηματοδότησης της Fed στην αγορά repo

tags :
«Μόνιμες»... οι έκτακτες πράξεις χρηματοδότησης της Fed στην αγορά repo
Δεν αναμένεται κάποια εξομάλυνση στην αγορά χρηματοδότησης τουλάχιστον έως ότου η Fed ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής
Το ποσό των 38,55 δισ. δολαρίων διέθεσε στην αγορά repo η Fed της Νέας Υόρκης, με την αγορά χρηματοδότησης όμως να βρίσκεται σε δεινή θέση, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Την ίδια ώρα, η NY Fed ανακοίνωσε ότι είχε αποδεχθεί 47,05 δισ. δολάρια σε εξασφάλιση στην τελευταία δημοπρασία repo, που αποτελείται από 36 δισ. σε TSY και 11,05 δισ. δολάρια σε MBS.

Και παρόλο που το τέταρτο τρίμηνο απέχει λίγες ημέρες οι αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το προσεχές έτος, όπως και το 2018, όταν και προκλήθηκε μίνι έκρηξη στα επιτόκια repo.
Φυσικά, την Παρασκευή, η ίδια η Fed υπαινίχθηκε ότι η έλλειψη χρηματοδότησης παραμένει όταν ανακοινώσει ότι όχι μόνο θα συνεχίσει τις πράξεις repo ύψους 75 δισ. δολαρίων τουλάχιστον μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, καθιστώντας την προσωρινή πράξη επαναγοράς μόνιμη χρηματοδότηση.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν αναμένεται κάποια εξομάλυνση στην αγορά χρηματοδότησης τουλάχιστον έως ότου η Fed ανακοινώσει τις νέες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης