Απώλειες 10% για τη MIG λόγω της «εμπλοκής» με Farallon - Επιτόκιο 11% ζητάει το fund

Απώλειες 10% για τη MIG λόγω της «εμπλοκής» με Farallon - Επιτόκιο 11% ζητάει το fund
Το επιτόκιο της τάξης του 11% στα 250 εκατ. ευρώ αλλά και άλλοι κραυγαλέοι όροι εμποδίζουν τη συμφωνία
(upd)Με σημαντικές απώλειες έκλεισε η μετοχή της MIG στη σημερινή (2/10) συνεδρίαση.
Από τη μία οι σημαντικές απώλειες που κατέγραψε το ΧΑ, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με τις αγορές του εξωτερικού και από την άλλη η «εμπλοκή» στις συζητήσεις με το fund Farallon για τη χρηματοδότηση των 250 εκατ. ευρώ, ώθησαν τη μετοχή 10,05% χαμηλότερα.
Η μετοχή βρέθηκε στα 0,1110 ευρώ με υψηλό όγκο συναλλαγών 10,8 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 100 εκατ. ευρώ.
Η σημερινή είναι η τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες.
Το Bankingnews είχε μεταδώσει λίγες μέρες νωρίτερα:
Την παράταση των αποκλειστικών συζητήσεων με τις «Farallon» και «Oak Hill» για νέα χρηματοδότηση μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2019 ανακοίνωσε το Σάββατο (28/9) η Marfin Investement Group.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MIG «σε συνέχεια των από 31.7., 1.8., 8.8. και 16.9.2019 Ανακοινώσεων της η ‘’MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ’’ (η Εταιρία) ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση καθ’ όλα τα ουσιώδη σημεία του οικονομικού και νομικού ελέγχου που διενεργήθηκε, οι ‘’Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP’’ επιβεβαίωσαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την Εταιρία.
Κατόπιν αυτού οι αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της Εταιρίας με τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια παρατείνονται μέχρι την 15/11/2019».
Το bankingnews.gr έγραφε: Ναυαγεί η κυοφορούμενη συμφωνία του Farallon με τη MIG που αφορούσε χρηματοδότηση 250 εκατ. ευρώ.
Το Farallon είναι αμερικανικό fund το οποίο πριν από δύο μήνες είχε προσεγγίσει τη MIG προτείνοντας ένα σχέδιο χρηματοδότησης της εταιρείας συμμετοχών με 250 εκατ. ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ενώ αρχικώς η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θεωρείτο δεδομένη, προς το πέρας της διαδικασίας και κατά το due diligence, τον εσωτερικό οικονομικό έλεγχο, που διεξήχθη το Farallon έθεσε όρους που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα ως «εξωφρενικοί».
Δεν ήταν μόνο το επιτόκιο 11% στα 250 εκατ. ευρώ αλλά και άλλοι κραυγαλέοι όροι που εμπόδισαν τη συμφωνία.
Τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί εάν το ναυάγιο είναι οριστικό μεταξύ του Farallon και της MIG καθώς υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα το αμερικανικό fund να υπαναχωρήσει από τους αρχικούς του όρους.
Εάν τελικών υπάρξει οριστικό ναυάγιο θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για το ομολογιακό δάνειο που έχει χορηγήσει το αμερικανικό fund Fortress στην Attica Group που διαχειρίζεται τα Blue Star Ferries και άλλα.
Το πιθανότερο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση είναι η Πειραιώς να αποπληρώσει το ομολογιακό στο Fortress, το οποίο θα αποχωρήσει από την Attica Group.

BREAKING NEWS