Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία: Εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας με την Ινδία

tags :
Σλοβενία: Εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας με την Ινδία

Η Σλοβενία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «σημείο» για την είσοδο της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά,
Η Σλοβενία μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «σημείο» για την είσοδο της Ινδίας στην ευρωπαϊκή αγορά, επισήμανε η γενική διευθύντρια του Εμπορικού  και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της χώρας (GZS), S. Smuch, στη διάρκεια της συνάντησης επιχειρηματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα, με έμφαση στις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, των υποδομών, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του τουρισμού.
Σύμφωνα με την κ. Smuch, η γεωγραφική θέση της Σλοβενίας είναι στρατηγική για την ινδική εξωστρέφεια. «Η Σλοβενία βρίσκεται στη «διασταύρωση» δύο μεγάλων ευρωπαϊκών διαδρόμων και το λιμάνι του Κόπερ μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στην αγορά της Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του GZS.
Οι ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών υπογραμμίσθηκαν, επίσης, στη διάρκεια των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή των προέδρων της Σλοβενίας και της Ινδίας, Μπόρουτ Πάχορ και Ραμ Ναθ Κοβίντ, αντίστοιχα.
Ο κ. Πάχορ τόνισε ότι η Σλοβενία προσφέρει στην Ινδία ευκαιρίες για είσοδο στις αγορές της Ευρώπης, ενώ ο Ινδός ομόλογός του εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συναντήσεις των επιχειρηματικών αντιπροσωπειών θα ενισχύσουν περαιτέρω την οικονομική συνεργασία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του φόρουμ, το διμερές εμπόριο ξεπέρασε τα 360 εκατομμύρια ευρώ το 2018 και αν συνεχιστεί η θετική αυτή τάση, θα μπορούσε να φτάσει τα μισό δισ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης