Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Δε μπορεί να επιρρίπτει κανείς ευθύνες για την επίθεση στην Aramco χωρίς να έχει στοιχεία

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Δε μπορεί να επιρρίπτει κανείς ευθύνες για την επίθεση στην Aramco χωρίς να έχει στοιχεία
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση
Τη θέση ότι κανεις δε μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες για την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco χωρίς να έχει συγκεκριμένα στοιχεία, διατύπωσε σήμερα (16/9) η Κίνα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Hua Chunying.
Ειδικότερα, η κα Hua δήλωσε ότι «το να επεξργάζεται κανείς ποιος ευθύνεται, ελλείψει μίας συγκεκριμένης έρευνας, νομίζω ότι δεν είναι ιδιαίτερα υπεύθυνο», προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «η θέση της Κίνας είναι ότι είμαστε αντίθετοι απέναντι σε οποιαδήποτε κίνηση που αυξάνει ή εντείνει τη διαμάχη».
«Καλούμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειας που θα φέρουν κλιμάκωση στις περιφερειακές εντάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, η οποία παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα της πως «όλες οι πλευρές μπορούν να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να διασφαλίσουν από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε χθες στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον είναι «έτοιμη και οπλισμένη» για μία ενδεχόμεη «απάντηση» στην επίθεση, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει άφθονο πετρέλαιο ύστερα από την απόφασή του να χρησιμοποιηθούν τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου προκειμένου να εφοδιαστούν κανονικά οι αγορές.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Frame Funds, Hue Frame, παρά το γεγονός ότι η επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμη συρρίκωνση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ικανότητα να εφοδιάζουν αυτή τη συρρίκνωση».
Ο κ. Frame ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ινδονησία, οι οποίες προμηθεύονται πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία, αναμένεται να είναι οι πιο ευάλωτες σε αυτή τη μείωση εφοδιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης