Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα προς ΗΠΑ: Κάντε βήματα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Β. Κορέα

tags :
Κίνα προς ΗΠΑ: Κάντε βήματα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Β. Κορέα
Να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση απέναντι στη Β. Κορέα καλεί τις ΗΠΑ η Κίνα
Να υιοθετήσουν μια νέα και πιο «φιλική» προσέγγιση απέναντι στη Βόρεια  Κορέα προκειμένου να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου καλεί τις ΗΠΑ η Κίνα.
Στις αρχές της εβδομάδας η Β. Κορέα ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμη να επαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα με τις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου, εφόσον η κυβέρνηση Trump αλλάξει στάση και υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi καλωσόρισε τα πρόσφατα «θετικά σημάδια» από τη Β. Κορέα για την επανέναρξη των συνομιλιών με τις  ΗΠΑ.
«Θα ήμασταν χαρούμενοι να δούμε τη Β. Κορέα και τις  ΗΠΑ να επαναρχίζουν τις συνομιλίες στα τέλη του μήνα.
Η εμπειρία δείχνει ότι για να επιτευχθεί πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες, πρέπει να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές ανησυχίες της κάθε πλευράς.
Εάν υπάρχουν μόνο προϋποθέσεις για την άλλη πλευρά, ή καταρτισμένες λίστες ή αν ακόμα προσπαθείς να ασκήσεις ακραία πίεση στην άλλη πλευρά για να κερδίσεις μονομερείς υπαναχωρήσεις, αυτό δεν δούλεψε στο παρελθόν ούτε και πρόκειται να «δουλέψει» τώρα ή στο μέλλον.
Η Β. Κορέα έχει κάνει μέχρι στιγμής μια σειρά από θετικά βήματα και έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να βρεθούν στη μέση του δρόμου» είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως το Πεκίνο ελπίζει οι ΗΠΑ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να καταβάλλει προσπάθεια στην κατεύθυνση προαγωγής του διαλόγου.
Μάλιστα ο Wang Yi έθεσε και ζήτημα άρσης των κυρώσεων προκειμένου να βοηθηθεί η Β. Κορέα στην προσπάθεια της να ανακουφίσει τους πολίτες της και την οικονομία της από τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει οι κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης