Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών - Κέρδη +0,27% για Dow Jones

tags :
Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών - Κέρδη +0,27% για Dow Jones
Εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών ΕΚΤ και Fed και των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική βρίσκονται οι επενδυτές
Μεικτά πρόσημα εμφάνισε σήμερα (10/9) η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις επικείμενες συνεδριάσεις τόσο της ΕΚΤ (12/9) όσο και της Fed (17-18/9), όπου έχει προεξοφληθεί ότι θα υπάρξει και από τις δύο μείωση των επιτοκίων.
Image
Πάντως η διακύμανση των τριών βασικών δεικτών της Wall Street, ήταν αρκετά ήπια, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,27% στις 26.908 μονάδες, τον S&P 500 καταγράφει απώλειες -0,02% στις 2.977 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,04% χαμηλότερα στις 8.084 μονάδες.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα οποία ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω σημαντικής αύξησης στις τιμές του χοιρινού κρέατος.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο 2,8% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή επιβράδυνση στις 2,7 μονάδες.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steve Mnuchin, δήλωσε χθες (9/9) ότι η επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών τον ερχόμενο Οκτώβριο αποτελεί "ένα σημάδι καλής θέλησης", καθώς και ότι οι δασμοί που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής δεν είχαν καμία ερνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία.
Οι μετοχές της τεχνολογίας υποχωρούν από χθες ενώ η Ford πιέζεται λόγω της υποβάθμισης της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Moody's.
Η μετοχή της Facebook υποχώρησε 1,37%, ενώ πτωτικά κυμάνθηκε και η Amazon με απώλειες -0,5%.
Η Ford είχε υποχώρηση 1,4%, αν και ενδοσυνεδριακά έφθασε να έχει απώλειες σχεδόν -5%.
Θετική ήταν τελικά η ανταπόκριση των επενδυτών στην παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple, με τη μετοχή του τεχνολογικού ομίλου να ενισχύεται κατά 1,18%.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image
Θετικά τα πρόσημα στην Ευρώπη με Brexit και ΕΚΤ στο επίκεντρο - Στο +0,35% ο DAX

Θετικά έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες - με εξαίρεση το Μιλάνο - στην Ευρώπη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ και το αδιέξοδο για το Brexit.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κατέγραψε κέρδη 0,35% στις 12.268,71 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,44% στις 7.267,95 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε οριακά κέρδη 0,08% στις 5.593,21 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,55% στις 21.869 μονάδες.
Image
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX κινήθηκε ανοδικά 0,10% στις 386,44 μονάδες.
Μια ακόμα κοινοβουλευτική ήττα υπέστη ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson καθώς οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν με εμφατικό τρόπο το αίτημα του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Η συζήτηση – η τελευταία καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων έκλεισε έως τις 14 Οκτωβρίου – πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονο και φορτισμένο κλίμα, ενώ η μαζική αποχή των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήταν και αυτή που έκρινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του αιτήματος της κυβέρνησης Johnson για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν 293 βουλευτές (46 κατά, απείχαν 303 βουλευτές), όταν απαιτούνταν 434 ψήφοι για να περάσει η πρόταση Johnson.
Την ίδια ώρα, τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και τρία χρόνια έπληξαν το επενδυτικό κλίμα.
Οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν με προσοχή τα μακροοικονομικά στοιχεία των σημαντικότερων οικονομιών παγκοσμίως, ενόψει των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τις επόμενες ημέρες.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης