Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Therese Coffey νέα υπουργός Εργασίας στη θέση της Rudd που παραιτήθηκε για το Brexit

Βρετανία: Η Therese Coffey νέα υπουργός Εργασίας στη θέση της Rudd που παραιτήθηκε για το Brexit
Η Coffey αντικαθιστά στην θέση αυτή την Amber Rudd, η οποία παραιτήθηκε το Σάββατο (7/9) σε διαμαρτυρία για τον χειρισμό του Brexit
Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε την Κυριακή (8/9/2019) την Therese Coffey υπουργό Εργασίας και Συντάξεων, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson.
Η Coffey αντικαθιστά στην θέση αυτή την Amber Rudd, η οποία παραιτήθηκε το Σάββατο (7/9) σε διαμαρτυρία για τον χειρισμό από τον Boris Johnson της διαδικασίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η παραιτηθείσα υπουργός δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ότι δεν είδε να γίνεται αρκετή δουλειά όσον αφορά την προσπάθεια να εξασφαλιστεί μια συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι δεν διεξάγονται επίσημες διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Η Rudd πρόσθεσε εξάλλου ότι δεν γνωρίζει καθόλου αν κι άλλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της και θα παραιτηθούν, σημειώνοντας ότι δεν εγκαταλείπει την πολιτική, ούτε το Συντηρητικό Κόμμα.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Sajid Javid δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ζητήσει μια παράταση στο Brexit στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα, αλλά θα πιέσει αντ'αυτού για να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα καταστήσει ομαλή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Πρωτίστως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 (Οκτωβρίου) και θα προσπαθήσει να επιτύχει μια συμφωνία.
Οπωσδήποτε δεν θα ζητήσει μια παράταση σε αυτήν την συνάντηση», δήλωσε ο Javid σε εκπομπή στο BBC.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για να επιβάλει στην κυβέρνηση να ζητήσει μια παράταση στις συνομιλίες για το Brexit αναφέρει μόνον την 19η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία μέχρι την οποία δίνεται διορία για να υποστηρίξει το κοινοβούλιο μια συμφωνία για το Brexit, ή την αποχώρηση χωρίς συμφωνία από την ΕΕ και ότι αυτήν την ημερομηνία εξετάζει η κυβέρνηση.
«Το νομοσχέδιο αναφέρεται στην 19η (Οκτωβρίου) ως μια σημαντική ημερομηνία και όσον αφορά αυτό το σημείο θα εξετάσουμε τις επιλογές μας, όμως η πολιτική μας είναι σαφής.
Δεν έχει αλλάξει, θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου», σημείωσε.
«Θα υπακούσουμε σε όλους τους νόμους επειδή όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν απολύτως να υπακούουν στους νόμους, αλλά θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης