Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Της χρήσης αποθεματικών της κεντρικής τράπεζας για τη στήριξη του πέσο υπεραμύνεται ο υπουργός Οικονομικών

Αργεντινή: Της χρήσης αποθεματικών της κεντρικής τράπεζας για τη στήριξη του πέσο υπεραμύνεται ο υπουργός Οικονομικών
«Δεν έχει νόημα να έχουμε αυτά τα αποθεματικά εάν το δολάριο πετάει σαν ένας χαρταετός», δήλωσε ο Lacunza
Της χρήσης αποθεματικών  της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής υπεραμύνθηκε ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών της χώρας, Herman Lacunza, επικαλούμενος την  ανάγκη αποτροπή περαιτέρω υποτίμησης του πέσο μετά τις εκλογές νωρίτερα τον Αύγουστο 2019.
«Δεν έχει νόημα να έχουμε αυτά τα αποθεματικά εάν το δολάριο πετάει σαν ένας χαρταετός», δήλωσε ο Lacunza σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα La Nacion.
Όπως σημείωσε, «τα αποθεματικά είναι εκεί για να χρησιμοποιηθούν».
Ο Lacunza, ο οποίος  ορκίστηκε ως υπουργός Οικονομικών την περασμένη Τρίτη (20/8), έδωσε αρκετές συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η τοποθέτησή του στο υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο της Αργεντινής Mauricio Macri ήλθε μετά τη νίκη του περονιστή Alberto Fernandez στις προκριματικές εκλογές της 11ης Αυγούστου, ο οποίος τώρα είναι το μεγάλο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου.
Η  νίκη του Fernandez οδήγησε το πέσο σε πτώση 18% τις τελευταίες δύο εβδομάδες εν μέσω φόβων για επιστροφή στις παρεμβατικές οικονομικές πολιτικές της πρώην προέδρου Cristina Fernandez de Kirchner, υποψήφιας αντιπροέδρου του Fernandez.
Η Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής έχει εκμεταλλευτεί αποθεματικά ύψους 7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με προσωρινές τραπεζικές στατιστικές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης