Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων - Στο 1,51% η απόδοση του 10ετούς

ΗΠΑ: Νέα αντιστροφή της καμπύλης ομολόγων - Στο 1,51% η απόδοση του 10ετούς
Αντιστράφηκε εκ νέου η καμπύλη αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ
Αντιστράφηκε εκ νέου σήμερα (23/8/2019) η καμπύλη αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ -το spread ανάμεσα στην απόδοση του 10ετούς και σε εκείνη του 2ετούς- καθώς η νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας έφερε στο προσκήνιο τους φόβους για ύφεση.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ, ύψους 75 δισ. δολ.
Οι νέοι δασμοί θα επιβληθούν σε δύο δόσεις, την 1η Σεπτεμβρίου και την 15η Δεκεμβρίου, ενώ αφορούν συνολικά 5.078 προϊόντα προερχόμενα από τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκίνητα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δεν άργησε να «απαντήσει», απειλώντας με μέτρα κατά του Πεκίνου και διατάσσοντας τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν «εναλλακτικές στην Κίνα».
Ο Trump επέμεινε πως η απώλεια χρημάτων λόγω Κίνας θα πρέπει να σταματήσει και κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες να «κοιτάξουν πέρα από την αγορά της Κίνας, προς μία εναλλακτική», μιλώντας ακόμα και για παραγωγή εντός των αμερικανικών συνόρων.
Η νέα κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πυροδότησε sell off στη Wall Street, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων «βυθίστηκαν», λόγω στροφής των επενδυτών στα ασφαλή καταφύγια.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση 10 μονάδων βάσης, στο 1,512%, ενώ του 2ετούς υποχωρεί κατά 9,5 μ.β. στο 1,513%.

Image
Image
Την ίδια ώρα, η απόδοση του 30ετούς σημειώνει πτώση 9,2 μ.β. στο 2,01%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης