Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Ιούλιο 2019, στις 104,7 μονάδες

tags :
ΗΠΑ: Ενισχύθηκε ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις (NFIB) τον Ιούλιο 2019, στις 104,7 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη αισιοδοξίας των μικρών επιχειρήσεων ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανώτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η άνοδος για τον δείκτη αισιοδοξίας μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/8) στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων, μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο μηνιαίος δείκτης της NFIB διαμορφώθηκε στις 104,7 μονάδες, έναντι 103,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 104 μονάδες.
Σύμφωνα με την NFIB, οι επτά από τους δέκα υποδείκτες που συμπεριλαμβάνονται στην έρευνα κατέγραψαν άνοδο, δυο σημείωσαν πτώση, ενώ ένας παρέμεινε αμετάβλητος, με τις επιχειρήσεις να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις συνθήκες, τις πραγματικές πωλήσεις και την επέκταση.
Παράλληλα, ο δείκτης αβεβαιότητας υποχώρησε κατά 10 μονάδες, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, όταν και ο δείκτης είχε σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2017.
Οι υποδείκτες των τρεχουσών αποθεμάτων και των αναμενόμενων πιστωτικών συνθηκών υποχώρησαν στις -3 και -4 μονάδες αντίστοιχα, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης που αφορά το ισοζύγιο στις τάσεις κερδών κατέγραψε άνοδο κατά 3 μονάδες, στις -4 μονάδες συνολικά.
«Όι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θέλουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους και το μόνο που τους σταματάει είναι η εξεύρεση ειδικευμένων εργαζομένων», τόνισε η πρόεδρος της NFIB, Juanita D. Duggan, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ομοσπονδίας, William Dunkelberg, υπογράμμισε ότι «σε αντίθεση με το αφήγημα του επικείμενου οικονομικού χαμού, ο τομέας των μικρών επιχειρήσεων παραμέινει εξαιρετικός», προσθέτοντας ότι «ο μηνιαίος δείκτης αποτελεί μία επιβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων παραμένουν ιδιαιίτερα αισιόδοξοι για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης