Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,4% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.421,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,4% για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στα 1.421,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με πτώση 0,4% ή 5,20 δολ., στα 1.421,70 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (23/7/2019) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου.
Το δολάριο ενισχύεται στον απόηχο της είδησης της συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στην οποία κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με τους Δημοκρατικούς γεγονός που σημαίνει στην πράξη πως θα αποφευχθεί κάθε προοπτική νέας παράλυσης του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, ή shutdown, ως τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
Την ίδια ώρα, το αμερικανικό νόμισμα επωφελείται από τις πιέσεις στο ευρώ, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ενώ οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματικής της πολιτική αυτή την εβδομάδα, ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης.
Οι πιθανότητες για μία τέτοια κίνηση βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από το 40%, με τους επενδυτές να αναμένουν τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν την Ευρωζώνη και που θα δημοσιευθούν μέσα στις επόμενες ώρες, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση της ΕΚΤ.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,4% ή 5,20 δολ., στα 1.421,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 97,6 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,115 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε πτώση 0,2% στο 1,245 δολ., στον απόηχο και της εκλογής του Boris Johnson στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία.
Η στερλίνα υποχωρεί εν μέσω ανησυχιών ότι ο Boris Johnson θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε «no deal Brexit».
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ειδικός εμπορικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, θα βρεθεί στο Πεκίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με στόχο να υπάρξει συμφωνία και να διακοπεί ο εν εξελίξει εμπορικός πόλεμος.
Παράλληλα, η «Wall Street Journal» ανέφερε χθες (22/7) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, συμφώνησε να λάβει «έγκαιρες» αποφάσεις αδειοδήτησης προς τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες επιδιώκουν να ανανεώσουν τις πωλήσεις τους με την Huawei.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης