Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραχ στις ευρωαγορές μέχρι τέλος του 2019 βλέπουν οι αναλυτές - Οι πέντε λόγοι

tags :
Κραχ στις ευρωαγορές μέχρι τέλος του 2019 βλέπουν οι αναλυτές - Οι πέντε λόγοι
Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2020, δεδομένου ότι η χώρα απέφυγε τις αυστηρή φορολογική πολιτική που ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες 
Δυσοίωνες εμφανίζονται οι προβλέψεις των διεθνών αναλυτών για τις ευρωπαϊκές αγορές μέχρι τέλος του 2019.
Οι υπερβολικά αισιόδοξες προσδοκίες για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και το βαθμό νέας παρέμβασης της ΕΚΤ για τη στήριξη της οικονομίας, θα μπορούσαν να κλονίσουν τις ευρωπαϊκές μετοχές, δήλωσαν εκτιμούν οι αναλυτές.
Ο FrancescoFilia, διαχειριστής της Fasanara Capital δήλωσε ότι οι μετοχές  βρίσκονται σε κατάσταση «παράλογης» σταθερότητας και ότι οι αγορές διέπονται από λανθασμένες προσδοκίες για ειρηνική επίλυση του εμπορικού πολέμου.
Σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, παρόλο που ο Πρόεδρος Trump έδωσε κάποιες θετικές ενδείξεις στις αγορές συμφωνόντας να ξαναρχίσει τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα και επιτρέποντας στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν προϊόντα της Huawei, οι δύο χώρες συνεχίζουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο για περισσότερο από ένα χρόνο.
Στην Ευρώπη, η ΕΚΤ συνεχίζει να εφαρμόζει ένα σημαντικό πακέτο κινήτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης του δημόσιου χρέους.
Ωστόσο, τα επιτόκια παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ και οι πολιτικές της ΕΚΤ εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το εάν θα συνεχίσουν να αποδίδουν.
Επίσης, "μια ιταλική αναταραχή ή ένα σκληρό Brexit" μπορεί να εγείρουν σημαντικούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή οικονομία, δήλωσε αναλυτής της Berenberg στο CNBC.
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υποβάλουν τους προϋοπολογισμούς για την επόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2020, δεδομένου ότι η χώρα απέφυγε τις αυστηρή φορολογική πολιτική που ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες δύο φορές τον τελευταίο χρόνο.
Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν τον Απρίλιο να δώσουν παράταση στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να διευκολύνουν στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου για το Brexit.
Παρ' όλα αυτά, δεν υπήρξαν περαιτέρω εξελίξεις στη βρετανική Βουλή, εκτός από την αναμενόμενη ανάληψη καθηκόντων ενός νέου πρωθυπουργού στις επόμενες μέρες.
Παράλληλα, υπάρχουν όλο και περισσότερα ερωτήματα για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα ζητήσει άλλη παράταση ή θα επιλέξει να φύγει στις 31 Οκτωβρίου, κάτι που θα προκαλούσε αβεβαιότητα τόσο στις βρετανικές επιχειρήσεις όσο και σε εκείνες της υπόλοιπης Ευρώπης.
Τέλος, υπάρχει άλλη μια σημαντική ημερομηνία, η 18η Νοεμβρίου 2019, πριν από την οποία οι Η.Π.Α. πρέπει να αποφασίσουν αν θα επιβάλουν δασμούς στους κλάδους των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα έχει τεράστιες συνέπειες για την οικονομία της ευρωζώνης, δεδομένου ότι η κινητήριος οικονομία της, η γερμανική, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εν λόγω εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης