Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Κίνα: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιούνιο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI των κινεζικών επιχειρήσεων κατέγραψε πτώση στις 50,6 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων τον Μάιο
Περαιτέρω επιβράδυνση σημείωσε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Κίνα για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/7) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 52,7 μονάδων τον προηγούμενου μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη θα περιοριστεί στις 52,6 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο σύνθετος δείκτης PMI κατέγραψε επίσης πτώση στις 50,6 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων τον Μάιο.
Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα της Markit ανέφεραν άυξηση στις νέες εγχώριες παραγγελίες, ενώ σημειώθηκε οριακή πτώση στις νέες παραγγελίες από το εξωτερικό, γεγονός που αφείλεται κυρίως στις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Η αισιοδοξία των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, ενώ θετικές ήταν και οι προοπικές των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου.
«Συνολικά, η οικονομία της Κίνες βρέθηκε υπό ισχυρότερες πιέσεις τον Ιούνιο», σχολίασε ο διευθυντής Μακροοικονομικών Αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, διευκρινίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι ο αντίκτυπος του εμπορικού πολέμου στις εξαγωγές δεν έχει αντικατοπτριστεί πλήρως, η μακροπρόθεσμη κατάσταση δε φαίνεται αισιόδοξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης