Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 3 ετών το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο 2019

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό 3 ετών το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο 2019
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών διολίσθησε τον Ιούνιο του 2019 το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών διολίσθησε τον Ιούνιο του 2019 το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, καθώς σημειώθηκε σημαντική πτώση στην εμπιστοσύνη στις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ, και κυρίως στη Γερμανία και την Ιταλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/6/2019) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε πως ο βασικός δείκτης οικονομικού κλίματος διολίσθησε στις 103,3 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016- από 105,2 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα.
Η πτώση του Ιουνίου ήταν μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις της αγοράς, που έκαναν λόγο για 104,6 μονάδες.
Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώθηκαν στη Γερμανία, όπου ο δείκτης υποχώρησε κατά 2,9 μονάδες, και στην Ιταλία, μείον 1,5 μονάδα.
Η εμπιστοσύνη επίσης υποχώρησε σε Γαλλία, Ολλανδία και Ισπανία.
Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό κλάδο «βούλιαξε» κατά 2,7 μονάδες -η μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των τελευταίων οκτώ ετών, ποσοστό που είχε επαναληφθεί και τον Απρίλιο.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε κατά 0,7 μονάδες.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διολίσθησε στις 0,17 μονάδες, από 0,30 τον Μάιο, καταγράφοντας την τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια πιο περιορισμένη πτώση στις 0,23 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης