Το δικό του κρυπτονόμισμα, με το όνομα Libra, θα λανσάρει το Facebook από το 2020

Το δικό του κρυπτονόμισμα, με το όνομα Libra, θα λανσάρει το Facebook από το 2020
Το ψηφιακό νόμισμα Libra, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες για αγορές τόσο στο Facebook όσο και στο Διαδίκτυο
Το δικό του Crypocurrency, το Libra, ετοιμάζεται να λανσάρει το Facebook, με τις Visa, Mastercard, PayPal και Uber να είναι μεταξύ των εταιρειών που θα επενδύσουν περίπου 10 εκατ. δολάρια σε κοινοπραξία που θα κυβερνά το διαχειρίζεται το νόμισμα.
Το ψηφιακό νόμισμα Libra, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες για αγορές τόσο στο Facebook όσο και στο Διαδίκτυο.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του κρυπτονομίσματος, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με ένα καλάθι κυβερνητικών νομισμάτων για να αποφευχθούν οι μεγάλες διακυμάνσεις.
Ωστόσο, η ίδια η Facebook δεν έχει σχολιάσει επισήμως αυτές τις διαρροές.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι έχει περάσει μια δεκαετία από τη στιγμή που γεννήθηκε το bitcoin, όμως οι καταναλωτές δεν το χρησιμοποιούν ευρέως.
Το Facebook στοιχηματίζει ότι μπορεί να το αλλάξει αυτό με ένα κρυπτοθετημένο σύστημα πληρωμών που χτίστηκε γύρω από το γιγαντιαίο κοινωνικό του δίκτυο και τα δισεκατομμύρια των χρηστών του.
Δεν είναι γνωστό, ακόμη και σε ορισμένα μέλη της κοινοπραξίας, πώς θα λειτουργήσει το νόμισμα ή ποιοι θα είναι οι ρόλοι τους.
Τα ρυθμιστικά εμπόδια στις ΗΠΑ και αλλού είναι υψηλά.
Ορισμένα μέλη εξέφρασαν ανησυχίες για το γεγονός ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.
Άλλωστε, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και το bitcoin και άλλες κρυπτοσυχνότητες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS