Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno: Βασικό μας μέλημα η ενίσχυση του ευρώ – Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την τραπεζική ένωση

tags :
Centeno: Βασικό μας μέλημα η ενίσχυση του ευρώ – Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για την τραπεζική ένωση
Χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να βελτιώσει τις ανισορροπίες της η Ευρωζώνη είπε ο Centeno
Την θέση ότι βασικό μέλημα της συνεδρίασης του Eurogroup, το οποίο ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 06:00 σήμερα το πρωί, είναι η ενίσχυση του ευρώ διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno.
Όπως είπε το Eurogroup εξέτασε ζητήματα όπως η ισότητα στις ευκαιρίες, οι δομικές μεταρρυθμίσεις και η ποιότητα της διακυβέρνησης ενώ αναφορά έκανε και στην προοπτική της Κύπρου, όπου όπως είπε, «καλωσορίσαμε το θετικό outlook της χώρας, αλλά και τις προσπάθειες που κάνει για τη δημοσιονομική της ισορροπία».
«Αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά στην εξασφάλιση του ανταγωνισμού, στον τραπεζικό κλάδο και στη δημοσιονομική πειθαρχία» είπε ο Centeno, τονίζοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής του Ιουνίου θα θέσει τις προτεραιότητες της Ευρωζώνης.
«Χρειάζεται οπωσδήποτε περισσότερη δουλειά προκειμένου η Ευρωζώνη να βελτιώσει τις ανισορροπίες της» είπε ο Centeno, αναφέροντας πως «χρειάζεται να τεθεί ένα backstop στα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου και ένα πλαίσιο για τη λήψη προληπτικών μέτρων».
«Οι χώρες μέλη δεν είναι ακόμη έτοιμες να κάνουν τα βήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση» τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης