Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Έξι προσφορές για το Pillar - Ικανοποιητικοί ρυθμοί στη μείωση των NPEs

tags :
Eurobank: Έξι προσφορές για το Pillar - Ικανοποιητικοί ρυθμοί στη μείωση των NPEs
Eurobank: Οι δεσμευτικές προσφορές για Cairo+FPS θα κατατεθούν Ιούλιο του 2019
Την εκτίμηση ότι επίδραση του project Cairo -της τιτλοποίησης NPEs 7,5 δισ. ευρώ- στα κεφάλαια ανέρχεται στα 1,2-1,4 δισ. ευρώ ανέφερε η διοίκηση της Eurobank στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές  με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2019.
Παράλληλα η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι η επίδραση αυτή (στα κεφάλαια) καλύπτεται από την απορρόφηση της Grivalia και άλλες κινήσεις και πως αναμένει εντός του Ιουνίου 2019 από τον SSM την τελική εκτίμηση για την επίδραση του project Cairo στα κεφάλαιά της.
Η διοίκηση της Eurobank τόνισε πως συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι μείωση των NPEs και αναμένεται το β’ τρίμηνο του 2019 να μειωθούν περαιτέρω.
Όπως τόνισαν στελέχη της Eurobank, έχουν υπάρξει  έξι προσφορές για το Pillar, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν και το Cairo αλλά και το 100% της FPS (η Eurobank πουλά το 70%-80% της FPS).  
Οι δεσμευτικές προσφορές για Cairo+FPS θα κατατεθούν τον Ιούλιο του 2019.
Για το 2019 οι νέες χορηγήσεις θα ανέλθουν σε 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ ευρώ θα δοθούν σε ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, 100 εκατ. ευρώ από τις θυγατρικές του εξωτερικού και τα υπόλοιπα σε μεγάλες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης