Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν αναμονή των εμπορικών συνομιλιών - Στο +0,36% και τα 1.285,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν αναμονή των εμπορικών συνομιλιών - Στο +0,36% και τα 1.285,95 δολ. ανά ουγγιά
Ο νέος γύρος εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εντός της ημέρας
Άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (9/5) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έναρξη του νέου γύρου εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.285,95 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων διαμορφώνεται στο +0,03% και τις 97,41 μονάδες.
Χθες (8/5) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία» στις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι «εάν δεν κλείσουμε συμφωνία» η κυβέρνησή του θα φροντίσει να εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο».
Αργότερα εντός της ημέρας, ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He αναμένεται να βρεθεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου οι δύο χώρες να ξεκινήσουν τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων και να προσπαθήσουν να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση στη διαμάχη των τελευταίων μηνών.
«Δεν βρισκόμαστε σε ασφαλή πτήση ή σε κατάσταση πανικού παρά την αποστροφή κινδύνου που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην αγορά και γι' αυτό δε βλέπουμε ράλι στις τιμές του χρυσού», ανέφερε ο αναλυτής της DailyFX, David Song, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ στις ΗΠΑ και την Κίνα».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το παλλάδιο υποχώρησε νωρίτερα στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, και συγκεκριμένα στο -1,22% και τα 1.302,78 δολ. ανά ουγγιά, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Σημειώνεται ότι το παλλάδιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για τους καταλυτικούς μετατροπείσς στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα των ασθενέσθερων πωλήσεων οχημάτων σε αγορές όπως είναι αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης