Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Ακόμα και με καθυστέρηση του Brexit, ο κίνδυνος μη συμφωνίας παραμένει σημαντικός

ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Ακόμα και με καθυστέρηση του Brexit, ο κίνδυνος μη συμφωνίας παραμένει σημαντικός
Η πλευρά της Ιρλανδίας διευρκίνησε ότι το αίτημα της Theresa May για παράταση του Brexit μειώνει τον κίνδυνο μη συμφωνίας
Την πεποίθησή του ότι η πρόθεση της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, να ζητήσει περαιτέρω παράταση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit θα μειώσει τον κίνδυνο εξόδου χωρίς συμφωνία, εξέφρασε σήμερα (3/4) το Υπουργείο Οικονομικών της Ιρλαδνίας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο αρμόδιος υπουργός Paschal Donohoe.
Ειδικότερα, ο κ. Donohoe δήλωσε ότι η κίνηση της Theresa May να ζητήσει μία πρόσθετη, συντομότερη καθυστέρηση για το Brexit, προκειμένου να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, μειώνει την πιθανότητα ενός «σκληρού» Brexit.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «ο κίνδυνος μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία παραμένει σημαντικός όπως και να έχει».
Νωρίτερα, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας «απέτυχε να παραδώσει ένα λογικό Brexit», καθώς διαχειρίστηκε λανθασμένα τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε ότι «μένει να δούμε εάν το να μεταβιβάσουμε το μέλλον του Brexit στον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Jeremy Corbyn θα έχει ευτυχές τέλος».
Παράλληλα, το DUP τόνισε ότι παραμένει συνεπές στην εκτίμηση όλων των αποτελεσμάτων της αποχώησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία είναι αντθέτα με τις «σαφείς ενωτικές αρχές».
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία για το σχέδιο αποχώρηση από την ΕΕ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οποιαδήποτε συμφωνία με την αντιπολίτευση θα πρέπει να περιλαμβάνει και το σχέδιο της Theresa May, το οποίο έχει απορριφθεί από το κοινοβούλιο τρεις φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης