Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αίγυπτος: θερμή υποδοχή του υπουργού Άμυνας Αποστολάκη στην Αλεξάνδρεια από την ελληνική κοινότητα

Αίγυπτος: θερμή υποδοχή του υπουργού Άμυνας Αποστολάκη στην Αλεξάνδρεια από την ελληνική κοινότητα
Ο ΥΠΕΘΑ συναντήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τον Πατριάρχη Θεόδωρο ενώ επισκέφθηκε τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας
Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον έλληνα υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη οι έλληνες της Αιγύπτου στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα.
Με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, Ελλάδας και Αιγύπτου, οι Αιγυπτιώτες μαθητές των Ελληνικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας ύψωσαν την ελληνική σημαία, ενώ το ιστορικό σώμα των Ελλήνων Προσκόπων της πόλης έδωσε δυναμικό παρών στην υποδοχή του υπουργού στην Αλεξάνδρεια.
Το παρόν έδωσαν και οι εκπρόσωποι όλων των παροικιακών σωματείων μεταξύ των οποίων και η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα της Αλεξανδρείας.
«Να ξέρετε ότι ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας βρίσκεται πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης της Ελλάδας και της Ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε στο θερμό καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Εδμόνδος Κασιμάτης.
«Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η τύχη, που υπάρχει αυτή η ομογένεια των Ελλήνων και των Κυπρίων στην Αίγυπτο, διότι έτσι έχουμε μία πολύ καλή και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των κοινωνιών των δύο κρατών, ειδικά τώρα που τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις των δύο κρατών έχει γίνει εξαιρετική», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Λίγο αργότερα, και μετά την επίσκεψη του κ. Αποστολάκη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε θερμά δεκτός από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, εκεί όπου ο πρόεδρος κ. Κασιμάτης τόνισε ότι «μέσα από την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, και όλα τα παροικιακά σωματεία μας, κρατάμε τις δυνάμεις μας, τη θρησκεία μας, την ελληνικότητά μας, τα έθιμά μας, τα σχολεία μας, την αγάπη μας για την πατρίδα Ελλάδα, και ζούμε αρμονικά δίπλα στον φιλόξενο αιγυπτιακό λαό και την ικανή ηγεσία του. Καθώς, η Ελλάδα και η Αίγυπτος βρίσκονται τόσο κοντά, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία των δύο λαών». Και προσέθεσε, μιλώντας εκ μέρους όλης της παροικίας ότι «υπερηφανευόμαστε για τα επιτεύγματα που συντελούνται μέσα από αυτήν τη συμμαχία και τη φιλία των δύο λαών και των δύο κυβερνήσεων».
Κατά την αντιφώνησή του, και παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε την προσπάθεια των δύο χωρών, Ελλάδος και Αιγύπτου, «να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, με συνέργειες και συνεργασίες».
«Η νεώτερη ιστορία της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό της Αιγύπτου καθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ήρθαν στην Αλεξάνδρεια κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που συνέδεσε ακόμη περισσότερο την ομογένεια της πόλης με την Ελλάδα» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης