Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά της απόφασης Trump να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσέφυγαν 16 Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Κατά της απόφασης Trump να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης προσέφυγαν 16 Πολιτείες
Οι 16 Πολιτείες υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι το διάταγμα Trump αντιβαίνει σε δύο συνταγματικές διατάξεις
Κατά της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να οικοδομηθεί το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό προσέφυγαν 16 Πολιτείες των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως το διάταγμα του Αμερικάνου προέδρου είναι αντισυνταγματικό.
Στην προσφυγή τους, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, οι Πολιτείες υποστηρίζουν πως το διάταγμα του Trump αντιβαίνει δύο συνταγματικές διατάξεις, η πρώτη εκ των οποίων διέπει τις νομοθετικές διαδικασίες και η δεύτερη ορίζει ότι το Κογκρέσο έχει την τελευταία λέξη ως προς κάθε δημόσια χρηματοδότηση.
Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας παραβίασε τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος, διότι δεν φρόντισε να εκπονηθούν μελέτες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του τείχους στην Καλιφόρνια και στο Νέο Μεξικό.
Σύμφωνα με τις 16 Πολιτείες ο πρόεδρος Trump «βύθισε τη χώρα σε μια συνταγματική κρίση, την οποία δημιούργησε ο ίδιος».
Σε δηλώσεις του ο Δημοκρατικός υπουργός Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια Xavier Becerra ανέφερε σε ανακοίνωση του πως η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να σταματήσουν μια κατάχρηση της προεδρικής εξουσίας.
Ο Becerra έκανε λόγο για «μονομερή ληστεία των χρημάτων των φορολογουμένων που παραμερίζει το Κογκρέσο», τονίζοντας ότι «το γραφείο του προέδρου δεν είναι θέατρο»
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Πολιτεία του και άλλες, όπως και ο οποιοσδήποτε Αμερικανός, έχουν κάθε δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, διότι κινδυνεύουν να απολέσουν κονδύλια που προορίζονται, μεταξύ άλλων, για έργα των ένοπλων δυνάμεων, ή τη χορήγηση βοήθειας σε θύματα φυσικών καταστροφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης