Απορρίπτει η Κίνα την έκκληση της Merkel για έλεγχο των όπλων όλων των πυρηνικών δυνάμεων

Απορρίπτει η Κίνα την έκκληση της Merkel για έλεγχο των όπλων όλων των πυρηνικών δυνάμεων
«Η Κίνα αναπτύσσει τις δυνατότητές της αυστηρά σύμφωνα με τις αμυντικές της ανάγκες» η απάντηση στη Merkel
Η Κίνα απέρριψε μόλις λίγες ώρες μετά την έκκληση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel να προσχωρήσει σε μια συνθήκη ελέγχου των  πυρηνικών όπλων του Ψυχρού Πολέμου (INF), την οποία ήδη οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία, πως παραβιάζει.
Φοβούμενη μία νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ της Κίνας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ μετά την κατάρρευση της INF, η Merkel κάλεσε το Πεκίνο να ενταχθεί σε μία νέα συνθήκη.
«Ο αφοπλισμός είναι κάτι που μας αφορά όλους και φυσικά θα είμαστε ευτυχείς αν τέτοιες συνομιλίες δεν πραγματοποιηθούν μόνο μεταξύ των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ρωσίας αλλά και με την Κίνα», δήλωσε η Merkel στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.
Ωστόσο, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας Yang Jiechi, ο οποίος ήταν ομιλητής στη διάσκεψη ασφαλείας απέρριψε το αίτημα της Merkel, λέγοντας πως οι κινεζικοί πύραυλοι είναι αμυντικοί.
«Η Κίνα αναπτύσσει τις δυνατότητές της αυστηρά σύμφωνα με τις αμυντικές της ανάγκες και δεν αποτελεί απειλή για κανέναν άλλο.
Είμαστε, λοιπόν, αντίθετοι με τις εξαιρέσεις της INF », είπε.
Η φιλοδοξία της Κίνας είναι να εκσυγχρονίσει τον Στρατό της  μέχρι το 2035, να βελτιώσει την αεροπορική της δύναμη και να την ωθήσει σε νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ πολύ υψηλής ταχύτητας και της τεχνητής νοημοσύνης.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS