Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μικρός αλλά με εκπλήξεις και πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ο ανασχηματισμός

Μικρός αλλά με εκπλήξεις και πρώην συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ο ανασχηματισμός
Στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, έχουν βρει μια θέση δυο στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και δη απο ΚΙΔΗΣΟ
Με την επιστράτευση δεύτερης ή και τρίτης επιλογής στελεχών του ΠΑΣΟΚ απο την εποχή Γιώργου Παπανδρέου προχώρησε η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά.
Στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, έχουν βρει μια θέση δυο στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ και δη απο ΚΙΔΗΣΟ.
Παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως ο πρωθυπουργός θα επιχειρούσε το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά η νέα σύνθεση αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν μας είχαν προϊδεάσει επαρκώς για τα στελέχη που θα συμμετέχουν.
Πάντως, είναι μίνι ανασχηματισμός όπως άλλωστε αναμενόταν με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας,  δίνει το στίγμα στέλνοντας μηνύματα με την τοποθέτηση δυο στελεχών του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση του για την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ίδιος και το κυβερνών κόμμα το επόμενο διάστημα μέχρι την προσφυγή στις κάλπες.
Πάντως από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνουν πως ότι έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός το λέει ο ίδιος δημόσια, ενώ υπενθυμίζουν ότι οι κ. Τόλκας και Μωραΐτης είχαν αποχωρήσει απο το ΚΙΔΗΣΟ.
Άμεση ήταν και η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης:
"Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ´ Εθνικής.
Αλλά τίποτα δεν τους σώζει.
Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς ειναι γνωστοί κυνηγοί της καρέκλας" αναφέρει δεικτικά το Κίνημα Αλλαγής.
Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πηγαίνει ο Θάνος Μωραΐτης παίρνοντας την σκυτάλη από το Νάσο Ηλιόπουλου ο οποίος θα φίλε θεό στη μάχη για το δήμο της Αθήνας. Ενώ ο Άγγελος Τόλκας ορίζεται υφυπουργός στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο Θάνος Μωραϊτης συμμετείχε στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011.
 Ήταν Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και Δασών στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου 2009. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Ο Άγγελος Τόλκας απο την πλευρά του, ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας στις 3 Αυγούστου 2011.
Μετά απο επτά χρονια, τον Οκτώβριο του 2018, ήρθε σε σύγκρουση με την Φώφη Γεννηματά και παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής και την επιτροπή ψηφοδελτίων.
Τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο όπου συμμετέχει στην Διάσκεψη για την ασφάλεια θα γίνει η ορκωμοσία των υπουργών.

Χρύσα Κλειτσιώτη

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης