Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να δημιουργούν αβεβαιότητα στην εγχώρια οικονομία

Γερμανία: Το Brexit και οι εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να δημιουργούν αβεβαιότητα στην εγχώρια οικονομία
Το Υπουργείο Οικονομία της Γερμανίας εκτιμά ότι οι εξαγωγές της χώρας θα υποχωρήσουν μέσα στους επόμενους μήνες
Στο γεγονός ότι οι εξελίξεις που σχετίζονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εμπορικές εντάσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν την οικονομία της Γερμανίας, αναφέρθηκε σήμερα (14/2) το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το Υπουργείο, η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι παγκόσμιες εμπορικές διαμάχεις παραμένουν «σημαντικές πηγές αβεβαιότητας» για την οικονομία της χώρας.
Παράλληλα, το Υπουργείο τόνιζε ότι η ώθηση από την εγχώρια οικονομία παραμένει ισχυρή, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι δείκτες υποδεικνύουν περιορισμένη ανάπτυξη στις εξαγωγές της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.
«Μία άνοδος των κατασκευών είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί δεδομένου του αριθμού νέων παραγγελιών, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση είναι επίσης πιθανό να συνεχίζει την καλή πορεία», πρόσθεσε το Υπουργείο Οθικονομίας.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν ότι το ΑΕΠ της χώρας παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί επέκταση κατά 0,1%.
Η εγχώρια ζήτηση είχε θετική συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας, η οποία ωστόσο αντισταθμίστηκε από την αρνητική συνεισφορά του εξωτερικού εμπορίου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης