Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πτώση της παραγωγής ασημιού αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών

tags :
Η πτώση της παραγωγής ασημιού αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών
Η πτώση της παραγωγής ασημιού αναμένεται να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών 
Η παγκόσμια παραγωγή  από τις κορυφαίες χώρες παραγωγούςς ασημιού μπορεί να μειωθεί περισσότερο από τις προβλέψεις της βιομηχανίας.
Οι κορυφαίες εταιρείες παροχής συμβουλών ανέφεραν ότι η παγκόσμια παραγωγή αργύρου θα αυξανόταν κατά 1%-2% το 2018.
Ωστόσο, τα δεδομένα από αρκετές χώρες και μεγάλες εταιρείες εξόρυξης υποδηλώνουν ότι η παγκόσμια παραγωγή ασημιού μπορεί να μειωθεί κατά 2%-3%.
Για παράδειγμα, οι δύο πρώτες κορυφαίες χώρες παραγωγής αργύρου, το Μεξικό και το Περού, ανέφεραν μειώσεις το 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τους.
Η παραγωγή αργύρου του Μεξικού μειώθηκε κατά 2,5% από τον Ιανουάριο-Οκτώβριο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ η παραγωγή ασημιού του Περού μειώθηκε περισσότερο από 5% (Ιαν-Νοε).
Επιπλέον, η KGHM, η μεγάλη εταιρία  εξόρυξης χαλκού υποπροϊόντων στην Πολωνία, ανακοίνωσε μείωση κατά 8,7% στην παραγωγή αργύρου κατά τα τρία τρίμηνα του 2018.
Η Πολωνία ήταν η έβδομη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής αργυρών το 2017 και η KGHM ήταν ο κύριος προμηθευτής.
Ο κορυφαίος παραγωγός αργύρου της Ρωσίας, η Polymetal International, κατέγραψε επίσης μείωση κατά 4% της παραγωγής στο 9μηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Ωστόσο, οι μεγαλύτεροι χαμένοι ήταν ο Καναδάς, με πτώση της παραγωγής κατά 12%, και οι Ηνωμένες Πολιτείες με πτώση της εγχώριας παραγωγής αργύρου κατά 16%.
Η μόνη χώρα που κατέγραψε αύξηση ήταν η Αυστραλία στο 8%.




Δυστυχώς, είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν στοιχεία για την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής ασημιού στον κόσμο.
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ασήμι Ενδιάμεση Έκθεση, προβλέπουν ότι η παγκόσμια παραγωγή αργύρου θα αυξηθεί κατά λιγότερο από το 1% το 2018 λόγω των κερδών της στην Ωκεανία, την Ασία και την Αφρική.



Η World Silver Survey προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ασημιού το 2018 στα 865 Moz, από τα 852 Moz το 2017.
Ωστόσο,  η συνολική παραγωγή θα μειωθεί κατά 2-3%. Έτσι, η συνολική προσφορά ανθρακωρυχείων παγκοσμίως μπορεί να είναι μεταξύ 827-835 Moz, κάτω 17-25 Moz.
Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι σχεδόν το 60% της παραγωγής αργύρου είναι υποπροϊόν της παραγωγής χαλκού, ψευδαργύρου και μολύβδου.
Η παραγωγή βασικών μετάλλων πιθανότατα θα μειωθεί σημαντικά όταν ο κόσμος αρχίσει να καταρρέει εξαιτίας της εξάπλωσης της οικονομίας που βασίζεται σε χρέη με μεγάλη μόχλευση... μια οικονομία που δεν θα έχει πλέον αυξανόμενο ενεργειακό εφοδιασμό για να εξυπηρετήσει το τεράστιο ποσό χρέους που υποστηρίζει την οικονομική Σύστημα.
Έτσι, η πτώση της παραγωγής βασικών μετάλλων θα επηρεάσει την προσφορά ανθρακωρυχείων στον κόσμο περισσότερο από τον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης