Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Εβδομάδα Πρεσπών ή κυβερνητικών και… άλλων παθών;

tags :
Εβδομάδα Πρεσπών ή κυβερνητικών και… άλλων παθών;
Η κυβέρνηση θέλει, και κατά πως φαίνεται θα το καταφέρει, να περάσει η Συμφωνία με τουλάχιστον 151 ψήφους
Σε μία νέα πλειοψηφία προσβλέπει η κυβέρνηση για θα περάσει από τις κομματικές συμπληγάδες τη Συμφωνία των Πρεσπών που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.
Θέλει, και κατά πως φαίνεται θα το καταφέρει, να περάσει η Συμφωνία με τουλάχιστον 151 ψήφους γιατί έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει το κυβερνητικό της έργο χωρίς, συνεχώς, να βάλλεται από την αντιπολίτευση για μία ανύπαρκτη πλειοψηφία.
Καθοριστικός ο ρόλος του Ποταμιού, που αν και τα «έσπασε» με το ΚΙΝΑΛ ελέω της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάποιοι εξ αυτών λένε «ναι» και κάποιοι σταθερά «όχι».
Αν τα τρία από τα πέντε εναπομείναντα μέλη του, καθώς τα δύο έχουν ταχθεί ανοιχτά κατά, δώσουν οριστικά θετική ψήφο τότε η Συμφωνία θα έχει το… διαβατήριο για την κύρωσή της και η κυβέρνηση το… εισιτήριο για να ολοκληρώσει το έργο της στο τέλος της θητείας της.
Μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται πως και θα συμβεί καθώς οι... θετικοί του Ποταμιού τονίζουν ότι «προσανατολίζονται στο ναι» στηρίζοντας την κυβέρνηση η οποία εναγωνίως μετρά τα… κουκιά για να περάσει στην επόμενη μέρα της ψήφισης της Συμφωνίας που άλλαξε το χάρτη των ισορροπιών στο κοινοβούλιο.
Προς το «ναι» κατευθύνεται και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος που διαφοροποιείται από την αρνητική ψήφο του ΚΙΝΑΛ γεγονός που οδήγησε χθες το απόγευμα και στη διαγραφή του από την Φώφη Γεννηματά.
Παρά τα όσα λέγονται και τα όσα γίνονται τόσο στον κυβερνητικό σχηματισμό όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως έχει εξασφαλίσει τις 151, αν όχι και τις 152 ή τις 153 ψήφους για τη Συμφωνία των Πρεσπών… Κάτι που μένει να αποδειχθεί και εντός Βουλής!
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης